Pomysły na forum

Regulamin oraz wszystko inne co dotyczy forum i pozostałych stron Transportnews.
Awatar użytkownika
Amalio
Posty: 5887
Rejestracja: 2006-12-31, 20:37
Lokalizacja: Pawłowice
Kontakt:

Post autor: Amalio » 2010-05-04, 14:51

Ale wiek mogłby być wyświetlamy pod nickiem. Patrzmy na to obiektywnie - w końcu będzie się chciał pochwalić, że zdał test gimnazjalny i prawda wyjdzie na jaw :P Generalnie nikomu by się nie udało udawać w nieskończoność.

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 29026
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2010-05-04, 15:06

Przed nami i tak niczego nie musi udawać. Bystre oko wychwyci wszystko :mruga:

faja_k
Posty: 6026
Rejestracja: 2007-01-08, 21:57
Lokalizacja: Nie jest kolorowo.

Post autor: faja_k » 2010-05-05, 16:04

Wiek nie ma tu nic do tego, jak ktoś pieprzy kompletne głupoty to ma przerąbane bez względu na to, czy lat ma 4 czy 40.

PAFAWAG

Post autor: PAFAWAG » 2010-05-05, 23:06

Może być też w drugą stronę; młody (mały) nie zawsze znaczy "piszący tylko głupoty" (wystarczy popatrzeć po innych forach, że niektóre ludziki w wieku gimnazjalnym [czy nawet młodszym] potrafią zachować kulturę dyskusji i pisać coś konstruktywnego) ;) Poza tym tzw. Dzieci Neo / z Rydzyklandu zawsze się prędzej czy później wychwyci po tym, co i przede wszystkim JAK piszą; restrykcje wiekowe w czasie rejestracji raczej nic tu nie dadzą... Tzn. wprowadzić niby można (jeśli jakaś zbyt młoda neo-istota ma mało rozumu - czyli w sumie jest to troll z rodzaju tych najmniej kumatych - to się na to "złapie"; zawsze jakieś sito by istniało), ale czy na dłuższą metę to zadziała - wątpię., Poza tym niemal okrucieństwem byłoby pozbawienie moderatorów/admina możliwości "wystrzelenia w kosmos" profilu takiego inteligentnego inaczej trollika... :diabeł:

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 29026
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2010-05-06, 07:56

PAFAWAG pisze:Poza tym niemal okrucieństwem byłoby pozbawienie moderatorów/admina możliwości "wystrzelenia w kosmos" profilu takiego inteligentnego inaczej trollika... :diabeł:
Ja bym aż tak nie przesadzał. Moderator czy admin to nie jest wampir, któremu cieknie ślinka na myśl o "świeżej krwi", którą można by zbanować. Banowanie kogoś - choć bezbolesne dla ekipy - wcale nie jest łatwe ani przyjemne, ale czasami jest konieczne. ;)

Awatar użytkownika
TLG
Ekspert
Ekspert
Posty: 4239
Rejestracja: 2006-08-15, 20:32
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: TLG » 2010-05-06, 16:19

J-31 pisze:Banowanie kogoś - choć bezbolesne dla ekipy - wcale nie jest łatwe ani przyjemne
Ja tam lubię banować :D

faja_k
Posty: 6026
Rejestracja: 2007-01-08, 21:57
Lokalizacja: Nie jest kolorowo.

Post autor: faja_k » 2010-05-06, 23:17

J-31 pisze:Ja bym aż tak nie przesadzał. Moderator czy admin to nie jest wampir, któremu cieknie ślinka na myśl o "świeżej krwi", którą można by zbanować.
Mów za siebie :P

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 29026
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2010-05-07, 09:23

yyy.... :shocked: .... Panowie. Nie Załamujcie mnie :lol:

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 4317
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Post autor: Przemek » 2011-04-12, 17:22

Czy w związku ze spadającą ilością użytkowników internetu, korzystających z rozdzielczości 800x600 i 1024x768, dałoby się poszerzyć forum do 960px, lub chociażby do 1010px?

Od jakiegoś czasu jestem w posiadaniu SM2333HD, na którym jest rzecz jasna, rozdzielczość jest adekwatna do wymiarów tego monitora (czyli 1920x1080) i w związku z tym, forum wydaje się... no, dość małe :D

faja_k
Posty: 6026
Rejestracja: 2007-01-08, 21:57
Lokalizacja: Nie jest kolorowo.

Post autor: faja_k » 2011-04-12, 20:09

Kędzior pisze:1024x768
No, z tą to nie za bardzo - netbooki są coraz popularniejsze :)

Awatar użytkownika
Amalio
Posty: 5887
Rejestracja: 2006-12-31, 20:37
Lokalizacja: Pawłowice
Kontakt:

Post autor: Amalio » 2011-04-12, 22:12

KKS pisze: No, z tą to nie za bardzo - netbooki są coraz popularniejsze :)
Co mnie bardzo dziwi. Siedzę właśnie na takowym i nie wiem jak można z tego korzystać.

ppln

Post autor: ppln » 2011-04-12, 22:26

Amalio pisze:Siedzę właśnie na takowym i nie wiem jak można z tego korzystać.
Wiesz ile kosztuje X201/X220? Za jego cenę można sobie kupić całą torbę netbooków (ze 4 jak nic). Chociaż myślę, że ten X130e (który netbookiem jest na pewno i jest niedrogi) też byłby fajną platformą mobilną.

No ale to nie jest ani laptop (od 13,3/14 cali wzwyż) ani desktop (17/19 cali 4:3 lub od 22 cali 16:10 wzwyż) i nie należy tego traktować jak narzędzie do pracy

faja_k
Posty: 6026
Rejestracja: 2007-01-08, 21:57
Lokalizacja: Nie jest kolorowo.

Post autor: faja_k » 2011-04-12, 22:31

Amalio pisze: Co mnie bardzo dziwi. Siedzę właśnie na takowym i nie wiem jak można z tego korzystać.
Co kto lubi, nie zmienia to jednak faktu, że rozdzielczość o szerokości 1024 nie zanika.
Najlepiej by było, jakby można było sobie wybrać szerokość w opcjach, ale nie wiem czy istnieje możliwość, by to wprowadzić.

ppln

Post autor: ppln » 2011-04-12, 23:41

A może po prostu szerokość względną. Np. 70%, to się powinno dać wprowadzić od razu (w zależności od tego czy styl jest napisany lepiej czy gorzej w 30 sekund albo w kilkanaście minut)

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 4317
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Post autor: Przemek » 2011-04-14, 10:13

ppln pisze:A może po prostu szerokość względną. Np. 70%, to się powinno dać wprowadzić od razu (w zależności od tego czy styl jest napisany lepiej czy gorzej w 30 sekund albo w kilkanaście minut)
Sprawdziłem, jakby to wyglądało na Full HD:
Obrazek
i chyba nie byłoby najgorzej. Tylko parę zmian w cssie by trzeba było zrobić, przede wszystkim wyłączyć powtarzanie poziome (no-repeat;) dla obrazka podkreślenia nad linkami wylogowywania i pw i w klasie .full dla pliku kmf.css zmienić wartość szerokości na 70%. No i rzecz jasna poprawić w panelu, ale to już oczywista oczywistość ;)


A tak w ogóle to na standardowym motywie nowego phbb jest odgórnie ustalone 100% + ileśtam marginesu ;)

Awatar użytkownika
Formuła1
Posty: 178
Rejestracja: 2008-03-09, 13:29
Lokalizacja: "A moje miasto to Białystok, a moje życie to Białystok..."

Post autor: Formuła1 » 2011-07-03, 19:33

Ja jestem za pomysłem przywrócenia jakiegoś działu o fikcyjnych firmach.
A tak wgl. czemu zostało on zlikwidowany?

Awatar użytkownika
Mrozard
Moderator
Moderator
Posty: 1563
Rejestracja: 2009-06-18, 10:17
Lokalizacja: co

Post autor: Mrozard » 2011-07-03, 20:04

Ty wiesz, jaki by burdel był? Powstanie taka, założona przez jakieś neokidy, upadnie po tygodniu, a tematów nie ma kto sprawdzać i czyścić. Góra 2 miechy i wysypisko śmieci by się zrobiło.

Awatar użytkownika
Formuła1
Posty: 178
Rejestracja: 2008-03-09, 13:29
Lokalizacja: "A moje miasto to Białystok, a moje życie to Białystok..."

Post autor: Formuła1 » 2011-07-03, 21:53

To można by wydzielić kilka zaufanych osób, które by się tym zajmowały.

Awatar użytkownika
Mrozard
Moderator
Moderator
Posty: 1563
Rejestracja: 2009-06-18, 10:17
Lokalizacja: co

Post autor: Mrozard » 2011-07-03, 22:13

Kolejni modzi nie wiadomo po co? Bój się Boga...

Awatar użytkownika
pmaster
Posty: 9998
Rejestracja: 2005-10-31, 16:42
Lokalizacja: Europa Środkowa

Post autor: pmaster » 2011-07-03, 22:27

Jak ktoś chce mieć forum z fikcyjnymi przewoźnikami, niech je sobie założy.

ODPOWIEDZ