Problem przy logowaniu

Regulamin oraz wszystko inne co dotyczy forum i pozostałych stron Transportnews.
Maciej

Problem przy logowaniu

Post autor: Maciej » 2008-03-20, 19:12

Mam problem przy logowaniu. Przeczytałem FAQ, ale wciąż nie mogę znależć odpowiedzi. Mianowicie gdy wchodzę na forum i chcę się zalogować, to ukazuje się portal, ale w takiej postaci, jakbym nie był zalogowany (strzałeczki oznaczające nowe posty w działach są szare, a spoglądając na prawy górny róg jest napis "zarejestruj się bądż też zaloguj, jesli posiadasz już konto".) Dopiero logując się drugi, a czasem 3-ci raz jest OK. PROSZę O ODPOWIED¬.

Awatar użytkownika
pmaster
Posty: 9997
Rejestracja: 2005-10-31, 16:42
Lokalizacja: Europa Środkowa

Post autor: pmaster » 2008-03-20, 19:26

Ja zawsze po załadowaniu się KMF najpierw wchodzę na forum, a potem się loguję i nie mam żadnych problemów.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 28962
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2008-03-21, 10:42

Rzeczywiście są jakieś problemy. Wczoraj w ciągu dnia kilka razy nie mogłem otworzyć portalu. A potem musiałem się logować. Dzisiaj rano również musiałem się ponownie zalogować ;)
Obrazek

Lopez

Post autor: Lopez » 2008-03-21, 13:39

Może to kwestia przeglądarki? Polecam w tym zakresie Operę :) Próbowaliście korzystać z innej niż IE?

Kamil

Post autor: Kamil » 2008-03-21, 13:50

Na Mozilli idzie tak samo.

ppln

Post autor: ppln » 2008-03-21, 14:02

U mnie działa. Pewnie to kwestia kiepskiego silnika nierenderującego ie. Polecam coś porządniejszego (Firefox, zwłaszcza beta wersji 3 - szybka jest, Opera)

Awatar użytkownika
Amalio
Posty: 5887
Rejestracja: 2006-12-31, 20:37
Lokalizacja: Pawłowice
Kontakt:

Post autor: Amalio » 2008-03-21, 14:24

Ja takie problemy miewam odkąd jestem zarejestrowany na km-forum i próbowałem i Opery i IE, a teraz siedzę ma FireFoxie i co jakiś czas dalej się to zdarza.
Tory na tiry!

Lopez

Post autor: Lopez » 2008-03-21, 14:31

Zmieniłem nieco zdanie nt. uwag Macieja - coś chyba jest nie tak ze skryptami, bo mi z kolei posty nie chcą się wysyłać :) Więc to raczej nie wina przeglądarki.

ppln

Post autor: ppln » 2008-03-21, 14:50

Mi się wysyłają, ale pooooowoli (chociaż i łącza najszybszego nie mam - w porywach 1,5 Mbit, ale czasami spada poniżej 512Kbit :/ )

faja_k
Posty: 6027
Rejestracja: 2007-01-08, 21:57
Lokalizacja: Nie jest kolorowo.

Post autor: faja_k » 2008-03-21, 15:55

Mnie się czasem w ogóle forum nie chce załadować, ale problemów z logowaniem nie mam, raz na miesiąc mnie może wyloguje.
Mój poprzedni nick to KKS. Ponieważ wszystkie nicki, które sugerowałem były według administracji za długie postanowiłem użyć krótkiego nicka na cześć naszego moderatora z Dolnego Śląska.

Maciej

Post autor: Maciej » 2008-03-21, 17:32

-> Rzecz jeszcze dziwniejsza. Kiedy wyświetla się portal, i strzałki są szare, na górze pisze ten napis o niezalogowaniu, a na dole przy szutboksie wyświetla się, że na forum jest obecny user Maciej. :?: :!:

[ Dodano: 2008-03-21, 16:33 ]
Lopez pisze:mi z kolei posty nie chcą się wysyłać
Też miewam takie problemy.

Awatar użytkownika
u2w
Posty: 2030
Rejestracja: 2005-02-15, 16:59
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: u2w » 2008-03-21, 23:32

Problem z logowaniem przez portal był już kiedyś poruszany i zapewne - tak, jak napisał kol. Lopez - jest to błąd skryptu. Należy tu zaznaczyć, że portal nie jest integralną częścią PhpBB2 a jedynie dodatkiem. Co do przeglądarek widać problem nie jest powiązany z konkretnym silnikiem. Dla przykładu podam własne doświadczenia: przy korzystaniu z IE (v7/Vista) problem występuje, przy SlimBrowser (nakładka na IE z której korzystam na codzień) już nie. Firefox 2.0.0.12 u mnie (Vista) - problemu nie ma - z kolei na innym kompie z identycznie skonfigurowanym FF ale na Xpeku już trzeba się logować dwukrotnie...

ppln

Post autor: ppln » 2008-03-21, 23:40

U mnie problem nie występuje pod Firefoksem 3.0b5 (polecam gorąco - to najszybsza przeglądarka obecnie, jedyny problem, że trzeba wyłączyć sprawdzanie kompatybilności dodatków bo nie działają), nic starszego nie mam (jeszcze 3.0b4 z dystrybucji, ale to niemal to samo), ale trzeba zaznaczyć automatyczne logowanie.

Awatar użytkownika
Amalio
Posty: 5887
Rejestracja: 2006-12-31, 20:37
Lokalizacja: Pawłowice
Kontakt:

Post autor: Amalio » 2008-08-13, 20:45

Czy zawsze coś musi nawalać na forum? Od kilku dni za każdym razem kiedy wchodzę na KMF muszę się logować...
Tory na tiry!

ppln

Post autor: ppln » 2008-08-13, 23:07

Wyczyść ciasteczka i sesje. I pomyśl nad przesiadką na Firefoksa 3 bo jest lepszy.

Awatar użytkownika
Amalio
Posty: 5887
Rejestracja: 2006-12-31, 20:37
Lokalizacja: Pawłowice
Kontakt:

Post autor: Amalio » 2008-09-08, 23:05

Mój kolega ma problem. Ale nie przy logowaniu, a rejestracji. Ciągle wyświetla mu się jakis komunikat o nieprawidłowym e maliu.
Tory na tiry!

faja_k
Posty: 6027
Rejestracja: 2007-01-08, 21:57
Lokalizacja: Nie jest kolorowo.

Post autor: faja_k » 2008-09-08, 23:19

A próbował rejestrować się na inny?
Mój poprzedni nick to KKS. Ponieważ wszystkie nicki, które sugerowałem były według administracji za długie postanowiłem użyć krótkiego nicka na cześć naszego moderatora z Dolnego Śląska.

Awatar użytkownika
Amalio
Posty: 5887
Rejestracja: 2006-12-31, 20:37
Lokalizacja: Pawłowice
Kontakt:

Post autor: Amalio » 2008-09-09, 16:26

KKS pisze:A próbował rejestrować się na inny?
Tak. I nic to nie zmieniło. Ciągle forum twierdzi, że " Nieprawidłowy e-mail."

Awatar użytkownika
ep40
Posty: 1549
Rejestracja: 2006-05-14, 01:02
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: ep40 » 2008-09-16, 23:12

Dzisiaj zauważyłem drobne problemy z KMF.
Po pierwsze przy wysyłaniu postów potrafi się czasem zamulić i przerwać połączenie (raz pojawił się komunikat 500 Internal Error) w wyniku czego trzeba ponownie wysłać post.
Po drugie dwa razy bez powodu mnie wylogowało, podczas gdy wcześniej nie było problemu.

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 28962
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2008-09-17, 08:31

Rzeczywiście były jakieś chwilowe problemy. Ja spotkałem się z nimi po południu. Przed południem było czysto ;)
Obrazek

ODPOWIEDZ