Problem przy logowaniu

Regulamin oraz wszystko inne co dotyczy forum i pozostałych stron Transportnews.
Awatar użytkownika
ep40
Posty: 1549
Rejestracja: 2006-05-14, 01:02
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: ep40 » 2008-09-30, 15:54

Poza tym ostatnio zauważyłem, że potrafi wylogowywać gdy przechodzi się do śledzonych tematów poprzez link z maila.

Awatar użytkownika
irisbus
Posty: 1944
Rejestracja: 2006-05-08, 17:24
Lokalizacja: Wałbrzych
Kontakt:

Post autor: irisbus » 2008-10-10, 15:40

Ostatnim czasem korzystając z Opery na KMF wywala mi błąd i wyłącza przeglądarkę... na innych stronach tego problemu nie ma. Zrobiłem aktualizację Opery i usunąłem ciasteczka, nic to nie dało...

Lopez

Post autor: Lopez » 2008-10-11, 12:07

U mnie pod Operą chodzi perfekcyjnie.

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 4402
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Post autor: Przemek » 2009-01-06, 22:31

irisbus pisze:Ostatnim czasem korzystając z Opery na KMF wywala mi błąd i wyłącza przeglądarkę... na innych stronach tego problemu nie ma. Zrobiłem aktualizację Opery i usunąłem ciasteczka, nic to nie dało...
Hmmm mnie owszem wywala, ale tylko wtedy kiedy po zalogowaniu otworzę stronę główną KMF zapisaną na stronie szybkiego wybierania (http://km-forum.com.pl/portal.php).

Problem najwyraźniej tkwi w tym, że w ustawieniach forum ustawiono, że cookies mają działać tylko przy adresach www.km-forum.com.pl/* :)


Dodano: 06 Sty 2009 21:36
BTW. zmieniłem adres zakładki wstawiając portal.php i nie wylogowuje mnie już. :)
Tak czy inaczej nie zapisujcie w ulubionych adresu KMF bez www. ;)

JELCZU85

Post autor: JELCZU85 » 2010-03-08, 18:30

Musze odnowić temat ponieważ jak się loguje pierwszy raz zaczynając od forum to mam taki problem że niby w osobach przeglądających forum jestem ale na górze w prawym rogu pisze zarejestruj się lub też zaloguj i to samo jest jak patrzę na tematy wszystko się świeci na szaro jak bym był nie zalogowany. Swoją próbę muszę powtarzać trzy razy żeby się zalogować :wall: A jak zaczynam od portalu to już jest masakra zapomnij że się zaloguje poprawnie :diabeł:

Awatar użytkownika
Domiz09
Posty: 459
Rejestracja: 2009-10-30, 21:20
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Domiz09 » 2010-03-09, 18:56

Mam ten sam problem :|

Hannibal

Post autor: Hannibal » 2010-03-09, 19:04

Kędzior pisze:BTW. zmieniłem adres zakładki wstawiając portal.php i nie wylogowuje mnie już.
Tak czy inaczej nie zapisujcie w ulubionych adresu KMF bez www.

JELCZU85

Post autor: JELCZU85 » 2010-03-10, 20:03

Ja zmieniłem adres zakładki ale zaznaczę CZASAMI zdarza się że muszę sie logować dwa razy, ale to rzadko ;)

Awatar użytkownika
Domiz09
Posty: 459
Rejestracja: 2009-10-30, 21:20
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Domiz09 » 2010-03-10, 21:20

Faktycznie, dzięki.

Awatar użytkownika
Nikki
Motorniczy
Motorniczy
Posty: 1237
Rejestracja: 2005-11-29, 23:38
Lokalizacja: Twierdza Wrocław
Kontakt:

Post autor: Nikki » 2010-05-11, 16:44

W sumie nie wiem w jakim temacie napisać, a mam krótkie pytanie: co się działo ostatnio z forum? Nie znalazłam nigdzie żadnej informacji o wyłączeniu, a ostatnio mi nie działało (oczywiście poza dniami pod koniec miesiąca). Wywalało mi jakiś błąd, że strona "not found" przy okazji automatycznie zmieniając mi adres na pasku na "km-forum.com.pl/install"... :?: Ktoś wie o co kaman?

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 4402
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Post autor: Przemek » 2010-05-11, 17:59

[fquote="Nikki"]W sumie nie wiem w jakim temacie napisać, a mam krótkie pytanie: co się działo ostatnio z forum? Nie znalazłam nigdzie żadnej informacji o wyłączeniu, a ostatnio mi nie działało (oczywiście poza dniami pod koniec miesiąca). Wywalało mi jakiś błąd, że strona "not found" przy okazji automatycznie zmieniając mi adres na pasku na "km-forum.com.pl/install"... :?: Ktoś wie o co kaman?[/fquote]Ktoś pewnie grzebał przy plikach forum i przypadkiem podmienił plik index.php ;)

Awatar użytkownika
Amalio
Posty: 5887
Rejestracja: 2006-12-31, 20:37
Lokalizacja: Pawłowice
Kontakt:

Post autor: Amalio » 2010-05-11, 18:11

Kędzior pisze:Ktoś pewnie grzebał przy plikach forum i przypadkiem podmienił plik index.php ;)
Ale to się zdarzyło dwa lub nawet trzy razy w ciągu kilku ostatnich dni.

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 4402
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Post autor: Przemek » 2010-05-11, 19:32

Amalio pisze:
Kędzior pisze:Ktoś pewnie grzebał przy plikach forum i przypadkiem podmienił plik index.php ;)
Ale to się zdarzyło dwa lub nawet trzy razy w ciągu kilku ostatnich dni.
Jedno drugiego nie wyklucza. Ja też kilka razy w ciągu ostatnich dni podmieniłem pliki u siebie na www ;)

Awatar użytkownika
irisbus
Posty: 1944
Rejestracja: 2006-05-08, 17:24
Lokalizacja: Wałbrzych
Kontakt:

Post autor: irisbus » 2010-05-11, 19:57

Forum jest co jakiś czas chwilowo wyłączane, aby nie wyczerpać za szybko limitu, trwają prace mające na celu poprawę działania forum, musicie uzbroić się w cierpliwość tymczasem.

ŁK-MZK

Post autor: ŁK-MZK » 2010-06-16, 09:54

Od wczoraj ciągle gdy daje opcję zapamiętaj przy logowaniu to nic nie daje. Muszę się odnowa logować za każdym wejściem. Wiadomo ile to potrwa, albo gdzie leży problem?

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 29089
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2010-06-16, 09:59

Ja również taką opcję sobie ustawiłem i nie mam problemu. Nie wylogowuje mnie. Ani wczoraj, ani dzisiaj ;)

faja_k
Posty: 6026
Rejestracja: 2007-01-08, 21:57
Lokalizacja: Nie jest kolorowo.

Post autor: faja_k » 2010-06-16, 10:02

Spróbuj zrobić tak jak Kędzior na poprzedniej stronie.

ŁK-MZK

Post autor: ŁK-MZK » 2010-06-16, 12:56

Ok. Działa. Dzięki :)

sphinx

Post autor: sphinx » 2013-07-22, 14:02

Ja mam inny problem z logowaniem trwający od dawna (ale teraz zaczął mnie denerwować) - otóż muszę się logować (wpisywać login i hasło) dwa razy zanim forum rozpozna mnie jako zalogowanego. W czym może tkwić problem?

Awatar użytkownika
Rumpel
Posty: 643
Rejestracja: 2010-12-31, 01:02
Lokalizacja: Czeladź Scorpio: 379 619km

Post autor: Rumpel » 2013-07-22, 14:24

Ja mam dokładnie tak samo, ale już się przyzwyczaiłem. Ba, mam tak nawet na telefonie komórkowym. Pozwól przeglądarce zapamiętać dane i po prostu 2 razy wklikuj 'zaloguj' ;)

ODPOWIEDZ