Problem z forum ...

Regulamin oraz wszystko inne co dotyczy forum i pozostałych stron Transportnews.
lukmek

Problem z forum ...

Post autor: lukmek » 2011-04-15, 15:16

Mam problem: w momencie gdy zaloguję się na konto i chcę przejrzeć jakiś temat wyskakuje mi coś takiego:
Could not obtain topic watch information

DEBUG MODE

SQL Error : 1016 Can't open file: 'phpbb_topics_watch.MYI' (errno: 145)

SELECT notify_status FROM phpbb_topics_watch WHERE topic_id = 3401 AND user_id = 2134

Line : 249
File : viewtopic.php
Problemu nie ma gdy przeglądam temat jako niezalogowany gość.

Awatar użytkownika
MrStronek
Posty: 303
Rejestracja: 2009-11-21, 20:02
Lokalizacja: Pabianice

Post autor: MrStronek » 2011-04-16, 16:11

To są błędy związane z serwerami php, to jest niezależne od naszych administratorów.

Awatar użytkownika
Kolejorz
Posty: 353
Rejestracja: 2012-08-01, 20:33
Lokalizacja: Warmia i Mazury
Kontakt:

Post autor: Kolejorz » 2014-01-05, 19:35

U mnie w dziale "Modele" -> "Kolej" -> temat "Wagony pasażerskie z wnętrzem. Skala 1-87" strona 3 (słownie: trzecia) nie działa mi. :| Wyskakuje mi jakaś dziwna strona http. inne strony tematu działają okej. :roll:

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 29084
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2014-01-05, 22:14

To ciekawostka. Zajrzałem na trzecią stronę wspomnianego przez Ciebie tematu i faktycznie pojawia mi się okienko z koniecznością logowania. Sprawa dotyczy najwyraźniej pliku z grafiką, którego przesłałeś (jest w drugim poście)... usunę go.

.... No dobrze - już wiem o co biega. Zainstalowałeś dwóch różnych postach dwa pliki z jakiejś strony i z jakiegoś powodu pojawia się okienko do logowania. Oba pliku usunąłem i okienko już się nie pojawia. Kolejorz skorzystaj z innego adresu ;)

Awatar użytkownika
Kolejorz
Posty: 353
Rejestracja: 2012-08-01, 20:33
Lokalizacja: Warmia i Mazury
Kontakt:

Post autor: Kolejorz » 2014-01-05, 22:59

A jaki był adres, który był powodem wyskakującego okienka na trzeciej stronie ww. temacie?

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 29084
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2014-01-06, 14:14

Nie pamiętam adresu, ale to była chyba jakaś prywatna strona ;)

Awatar użytkownika
Ogryzek
Posty: 69
Rejestracja: 2010-03-03, 15:47
Lokalizacja: Gniezno

Re: Problem z forum ...

Post autor: Ogryzek » 2014-02-16, 19:45

Mam mały problem. Pokazuje mi ze mam nieodebrana wiadomość a skrzynka i wszelkie schowki w niej puste. Jak to rozwiązać?

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 4396
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: Przemek » 2014-02-16, 19:58

A masz przy tym przepełnioną skrzynkę odbiorczą? Limit wiadomości w skrzynce odbiorczej to 50 wiadomości. Gdy jest przepełniona, nowe wiadomości będą oczekiwać aż nie zwolnisz miejsca.

Można też zmienić sobie ustawienia w skrzynce odbiorczej - np. ustawić regułę, żeby automatycznie usuwało najstarsze wiadomości ze skrzynki odbiorczej, gdy ktoś wysle do nas wiadomość PW: http://www.km-forum.com.pl/ucp.php?i=pm&mode=options

Awatar użytkownika
Ogryzek
Posty: 69
Rejestracja: 2010-03-03, 15:47
Lokalizacja: Gniezno

Re: Problem z forum ...

Post autor: Ogryzek » 2014-02-16, 20:12

Kędzior
Ogryzek pisze:...a skrzynka i wszelkie schowki w niej puste.

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 4396
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: Przemek » 2014-02-16, 20:16

Zasadnicze pytanie:
Wyświetla się to jako "» Oczekujące na odbiór (1)", czy jako: " Wyloguj [ Ogryzek ] Prywatne wiadomości: 1" ?

- lub inna liczba większa od 1

Awatar użytkownika
Ogryzek
Posty: 69
Rejestracja: 2010-03-03, 15:47
Lokalizacja: Gniezno

Re: Problem z forum ...

Post autor: Ogryzek » 2014-02-16, 21:11

jako: " Wyloguj [ Ogryzek ] Nowe wiadomości: 1

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 4396
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: Przemek » 2014-02-16, 21:13

Najwyraźniej masz przepełnioną skrzynkę odbiorczą.

Awatar użytkownika
Ogryzek
Posty: 69
Rejestracja: 2010-03-03, 15:47
Lokalizacja: Gniezno

Re: Problem z forum ...

Post autor: Ogryzek » 2014-02-16, 22:51

Już pisałem 2x wiec napisze 3. Wszystko mam puste. Ani kopi, ani zapisanych... Już tym bardziej odczytanych...

Awatar użytkownika
pmaster
Posty: 9998
Rejestracja: 2005-10-31, 16:42
Lokalizacja: Europa Środkowa

Re: Problem z forum ...

Post autor: pmaster » 2014-02-17, 00:07

Może nie ma żadnej wiadomości, a forum tylko się tak z ciebie nabija?

Awatar użytkownika
Ogryzek
Posty: 69
Rejestracja: 2010-03-03, 15:47
Lokalizacja: Gniezno

Re: Problem z forum ...

Post autor: Ogryzek » 2014-02-17, 00:38

pmaster pisze:Może nie ma żadnej wiadomości, a forum tylko się tak z ciebie nabija?
Prędzej gdzieś wisi.. J31 napisał do mnie wiadomość tyle ze gdzieś utknęła :retard:

Awatar użytkownika
Mrozard
Moderator
Moderator
Posty: 1563
Rejestracja: 2009-06-18, 10:17
Lokalizacja: co

Re: Problem z forum ...

Post autor: Mrozard » 2014-02-18, 13:03

Podpinam się. Dostałem na maila powiadomienie o wiadomości, a w skrzynce nic nie widzę. Mam jeszcze wolne miejsce.

Awatar użytkownika
Amalio
Posty: 5887
Rejestracja: 2006-12-31, 20:37
Lokalizacja: Pawłowice
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: Amalio » 2014-02-18, 23:10

Zauważyłem, że forum pokazuje mi nieprzeczytane posty w podforum mimo, że wszystkie są przeczytane.

Awatar użytkownika
Amalio
Posty: 5887
Rejestracja: 2006-12-31, 20:37
Lokalizacja: Pawłowice
Kontakt:

Wirus? Błąd? Facebook? WTF?

Post autor: Amalio » 2014-07-13, 12:30

Od kilku dni coś dziwnego dzieje mi się z KMFem. Otóż po załadowaniu strony gdy klikam na jakikolwiek dział nic się nie ładuje, ale za to otwiera się okienko o następującej treści:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 6d0ff.html

O co chodzi :?: Czy ktoś ma podobny problem :?: Ogólnie najsampierw było tak, że jak wchodziłem na KMF, to jak najeżdżałem na nazwę działu nie dało jej się kliknąć. Kursor nie zamieniał się w rączkę sugerując, że nic do kliknięcia tam nie ma. Potem na swoim fejsie zauważyłem, że mam w aktualnościach ze stron posty tego kota marudy. I to mimo, że na nic takiego się nie zapisywałem. Usunąłem to z fejsa i myślałem, że to koniec. Teraz trzeci dzień z rzędu wchodzi na KMF kończy się tym, że kliknięcie na jakiś dział powoduje otwarcie tego okienka widocznego na screenie. I co najważniejsze dzieje się tak tylko z KMFem, więc musi to być jakoś powiązanie. Generalnie problem ustępuje po przeładowaniu strony. Nie zmienia to faktu, że jest irytujące i niepokojące.

Awatar użytkownika
oolek15
Posty: 748
Rejestracja: 2008-03-13, 13:02
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój
Kontakt:

Re: Wirus? Błąd? Facebook? WTF?

Post autor: oolek15 » 2014-07-13, 14:39

Amalio pisze:Czy ktoś ma podobny problem
Ja mam. Póki co wszystko mi działa, ale:
Amalio pisze:jak najeżdżałem na nazwę działu nie dało jej się kliknąć
Raz mi się zdarzyło.
Amalio pisze:Potem na swoim fejsie zauważyłem, że mam w aktualnościach ze stron posty tego kota marudy. I to mimo, że na nic takiego się nie zapisywałem. Usunąłem to z fejsa i myślałem, że to koniec.
Ja też odlajkowałem. Zastanawiałem się skąd się mój lajk tam wziął.
Amalio pisze:otwiera się okienko o następującej treści
Okienko mi się na szczęście nie pokazuje.

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 4396
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Re: Wirus? Błąd? Facebook? WTF?

Post autor: Przemek » 2014-07-13, 16:21

Dostawca skryptu - webfrik.pl coś namieszał w kodzie wyjeżdżającego okienka do profilu kmf na facebooku. Dobrze, że zgłosiliście ten problem, bo wygląda na to, że i ja będe musiał zamienić te skrypty też i ze swoich stron.

ODPOWIEDZ