Problem z forum ...

Regulamin oraz wszystko inne co dotyczy forum i pozostałych stron Transportnews.
Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 4308
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: Przemek » 2014-12-10, 23:17

Ostatnia aktualizacja bazy danych ze "starego" na "nowy" serwer była 7 grudnia o 15:07. Plik z kopią zapasową samej bazy danych zajmował uwaga.... 127MB. A i tak część bardzo głębokich czeluści archiwum forum nie zostało w niego włączonych ;)

Awatar użytkownika
Ogryzek
Posty: 69
Rejestracja: 2010-03-03, 15:47
Lokalizacja: Gniezno

Re: Problem z forum ...

Post autor: Ogryzek » 2014-12-11, 02:55

Spompować to wiecie- nie ładnie tak mówić. Ale nie o tym chce mówić. Jaki był problem za tym aby uprzedzić przez PW wszystkich o takich planach? nikt by za bardzo do dnia wyjaśnienia się nie udzielał i nie było by strat. A tak- klopsik.

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 4308
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: Przemek » 2014-12-11, 09:19

W każdym dziale jest widoczna stosowna informacja. Ustawiłem ją jako ogłoszenie globalne jeszcze przed 1 grudnia.

Ale widać jak użytkownicy zwracają na to uwagę. Regulaminu też pewnie nie widzą ;)

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 29013
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: J-31 » 2014-12-11, 17:34

Ogryzek pisze:Spompować to wiecie- nie ładnie tak mówić. Ale nie o tym chce mówić. Jaki był problem za tym aby uprzedzić przez PW wszystkich o takich planach? nikt by za bardzo do dnia wyjaśnienia się nie udzielał i nie było by strat. A tak- klopsik.
Informowałem odpowiednio wcześniej i razem z Auperem ostrzegaliśmy o tym, że forum może w każdej chwili na krótko zaniknąć ;)

Awatar użytkownika
Ogryzek
Posty: 69
Rejestracja: 2010-03-03, 15:47
Lokalizacja: Gniezno

Re: Problem z forum ...

Post autor: Ogryzek » 2014-12-11, 20:05

Było, minęło. Ważne by wyciągnąć lekcje na przyszłości :)

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 29013
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: J-31 » 2014-12-11, 22:04

Nigdy nie było tak, że kogolwiek informowaliśmy poprzez PW o zmianie serwera, od tego jest ten dział i po prostu trzeba tu zaglądać. Ważne ogłoszenia pojawiają się na całym foru, a więc również na dziale Modele. ;)

Awatar użytkownika
Rudy
Posty: 380
Rejestracja: 2009-12-06, 20:31
Lokalizacja: Wrocław/Slough UK

Re: Problem z forum ...

Post autor: Rudy » 2014-12-11, 22:17

Nie wiem czy już się uporaliście z wszystkimi problemami dlatego pisze. Obok loga KM-Forum mam ucięty napis KM oraz po kliknięciu pokaż nowe posty ramka wokół tematów jest grubsza (ta ciemno niebieska).

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 4308
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: Przemek » 2014-12-12, 00:26

ucięty napis KM
A nazwa przeglądarki? Wersja? Rozdzielczość?

Awatar użytkownika
Rudy
Posty: 380
Rejestracja: 2009-12-06, 20:31
Lokalizacja: Wrocław/Slough UK

Re: Problem z forum ...

Post autor: Rudy » 2014-12-12, 01:00

Firefox 34.0.5, 1600x900
Obrazek

faja_k
Posty: 6026
Rejestracja: 2007-01-08, 21:57
Lokalizacja: Nie jest kolorowo.

Re: Problem z forum ...

Post autor: faja_k » 2014-12-14, 11:11

Mi avast wykrywa zagrożenie jak wchodzę na stronę i nawet tego "KM" nie ma.

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 4308
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: Przemek » 2014-12-14, 14:25

Było już o tym na forum.

faja_k
Posty: 6026
Rejestracja: 2007-01-08, 21:57
Lokalizacja: Nie jest kolorowo.

Re: Problem z forum ...

Post autor: faja_k » 2014-12-15, 11:51

I nie zniknęło!

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 4308
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: Przemek » 2014-12-16, 00:19

Pisz do avasta, żeby przestali uważać addthis jako wirus.

Awatar użytkownika
TranslatorPS
Posty: 280
Rejestracja: 2007-10-02, 21:05
Lokalizacja: PL-WR,KR,KSU/IE-G

Re: Problem z forum ...

Post autor: TranslatorPS » 2014-12-17, 19:22

Cóż to za przepiękny panel reklamowy się pojawił oto tutaj >> http://scr.hu/0hit/x43bt >> i, jeśli już musi być jakikolwiek, nie mógłby się on znaleźć w mniej inwazyjnym miejscu?

wojtek1611
Posty: 457
Rejestracja: 2011-06-02, 08:01
Lokalizacja: Sosnowiec

Re: Problem z forum ...

Post autor: wojtek1611 » 2014-12-17, 19:28

Na szczęście po włączeniu AdBlocka baner znika ;)

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 29013
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: J-31 » 2014-12-17, 19:46

Poczekam, aż pojawi się Kędzior, ja go na próbę zainstalowałem w tym miejscu i też się z tego nie cieszę, ale nie chciałbym robić więcej głupstw, więc jak by się nam Kędzior zjawił na forum to może coś z tym wspólnie pomyślimy ;)

Generalnie rzecz biorąc chcemy aby forum chociaż w jakimś procencie zarabiało na siebie. Zobaczymy jak to wyjdzie ;)

wojtek1611
Posty: 457
Rejestracja: 2011-06-02, 08:01
Lokalizacja: Sosnowiec

Re: Problem z forum ...

Post autor: wojtek1611 » 2014-12-17, 21:19

Najmniej uciążliwym sposobem są chyba reklamy wśród postów (dość często spotykane na forach) ;)

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 29013
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: J-31 » 2014-12-17, 21:23

Wszystko jest kwestią otwartą, więc być może pojawią się reklamy wśród postów. Cierpliwości ;)

Awatar użytkownika
Kolejorz
Posty: 353
Rejestracja: 2012-08-01, 20:33
Lokalizacja: Warmia i Mazury
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: Kolejorz » 2015-01-06, 17:14

Ostatnio forum zwolniło swą pracę, tzn szybkość ładowania stron na forum. Inne strony poza forum działają normalnie. Nawet facebook też ostanio wolniutko pracuje. Irytuje mnie to. Inni może nie mają z tym problemem bo pewnie posiadają szybki internet LTE, a ja takiego nie posiadm i tak prędko nie będę posiadał.

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 29013
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: J-31 » 2015-01-06, 18:34

Ja też jeszcze nie mam LTE, ale mimo to nie mam problemu z działaniem forum. Rano zaglądałem na forum i teraz również i nie spotkałem się z tym problemem - możliwe, że były jakieś problemy w ciągu dnia, ale najwyraźniej to coś chwilowego ;)

Webd nie informował mnie o możliwych problemach technicznych. Oni są o tyle uczciwi, że jeśli coś planują robić, to informują wcześniej ;)

ODPOWIEDZ