Polityka prywatności

Regulamin oraz wszystko inne co dotyczy forum i pozostałych stron Transportnews.
Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 4323
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Polityka prywatności

Post autor: Przemek » 2018-05-14, 00:06

1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady ochrony i przetwarzania danych osobowych Użytkowników Portalu Transportnews.eu przez Administratora Danych Osobowych w związku ze świadczeniem przez niego usług drogą elektroniczną.

2. Administratorem Danych Osobowych na stronach Transportnews jest jego twórca Przemysław Kędzierski, admin@transportnews.eu. Twórca portalu nie prowadzi działalności gospodarczej.

3. Dane osobowe są przechowywane i zabezpieczone zgodnie z:
– ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych
– ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną

4. Administrator Danych Osobowych zbiera i przetwarza dane osobowe w celu możliwości publikacji komentarzy pod artykułami opublikowanymi w portalu, oraz w celu możliwości publikacji tematów i postów na Forum Transportnews, oraz na Forum Rysunkowym.

5. Dostęp do danych osobowych mają:
– Administrator

6. Administrator Danych Osobowych zbiera i przetwarza dane używane przez system komentarzy Disqus, oraz skrypt forum internetowego phpbb3, a w szczególności są to:
– Nick
– Adres e-mail

7. Administrator Danych Osobowych może ponadto zbierać i przetwarzać w celu zestawienia wyników odwiedzin dane, takie jak:
– Adres IP
– system operacyjny
– typ przeglądarki
– rozdzielczość monitora
– nazwa hosta

8. Portal Transportnews.eu korzysta z plików „cookies” w celu realizacji usług statystycznych, społecznościowych, reklamowych i funkcjonalnych. Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies można określić w ustawieniach przeglądarki internetowej.

9. Użytkownik ma prawo do modyfikacji, poprawiania swoich danych osobowym za pośrednictwem narzędzi dostępnych w Panelu użytkownika Forum Transportnews, Forum Rysunkowego i Panelu użytkownika disqus. Użytkownik ma również prawo do usunięcia swoich danych osobowych za pośrednictwem adresu e-mail admin@transportnews.eu

10. Z wyłączeniem sytuacji prawem przewidzianych, dane Użytkowników nie są udostępniane stronom trzecim.

ODPOWIEDZ