Siemens Combino

Tutaj są prowadzone dyskusje oraz wyrażane opinie o tramwajach produkowanych za granicą...
Podi

Post autor: Podi » 2006-06-15, 21:42

marcinc pisze:A to Polska właśnie - wielu ludzi wszystko i wszystkich krytykuje nawet jeżeli nie mają zielonego pojęcia na ten temat.
Swoją drogą, rzadko mają skąd mieć pojęcie.

marcinc

Post autor: marcinc » 2006-06-16, 10:43

Podi pisze:
marcinc pisze:A to Polska właśnie - wielu ludzi wszystko i wszystkich krytykuje nawet jeżeli nie mają zielonego pojęcia na ten temat.
Swoją drogą, rzadko mają skąd mieć pojęcie.
Masz rację, Podi - informacja na temat komunikacji miejskiej jest taka jak gra polskiej reprezentacji na mistrzostwach świata...

Ale dlaczego się po prostu nie zamkną jak są lamusami??

Poznañczyk

Post autor: Poznañczyk » 2006-06-17, 00:17

Laikami chyba :P
W Polsce po prostu każdy chce rządzić i miec najważniejsze zdaie ze wszystkich.

Myślicie ze jest za co krytykować Combino?
Ostatnio zmieniony 2006-06-17, 11:07 przez Poznañczyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Podi

Post autor: Podi » 2006-06-17, 10:35

Poznańczyk pisze:Myślicie ze jest za co krytykować Combino?
Nie. W porównaniu do inncyh wagonów są mało awaryjne.

marcinc

Post autor: marcinc » 2006-06-26, 10:01

Ponieważ są mało awaryjne stoją odstawione w zajezdni S-3 Forteczna lub obsługują bardzo obciążoną i bardzo długą linię wahadłową W2 ;-)

lejos

Post autor: lejos » 2006-06-26, 13:35

marcinc pisze:Ponieważ są mało awaryjne stoją odstawione w zajezdni S-3 Forteczna lub obsługują bardzo obciążoną i bardzo długą linię wahadłową W2
xD
Ale na 14 rzadko kiedy coś się z nimi działo. :)

Poznañczyk

Post autor: Poznañczyk » 2006-06-26, 17:48

marcinc pisze:obsługują bardzo obciążoną
¯ebyś się nie zdziwił, ale już 2 razy stałem w tym! :mruga:
marcinc pisze:odstawione w zajezdni S-3 Forteczna
A nie S-1? Z resztą co odstawili skoro cztery są na linii 15 i 3 obsługują W-2?

marcinc

Post autor: marcinc » 2006-06-27, 12:33

Poznańczyk pisze:¯ebyś się nie zdziwił, ale już 2 razy stałem w tym!
A ja wiele razy widziałem jak wozi powietrze :)

Na W-2 chyba jeżdżą cztery a nie trzy brygady - czasami trafia się nawet squad stopiątek (w poniedziałek jeździł tam 206+205 z napisem U2 na wyświetlaczu :rotfl: )

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 28817
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2006-06-27, 12:44

Panowie wróćmy do tematu Combino. Co słychać u poznańskich "kombinerek" ? :mruga:

Czy nie jest Wam, czasami za duszno w Combino ? :chytry:
Obrazek

marcinc

Post autor: marcinc » 2006-06-27, 12:58

Jeżeli klimatyzacja jest wyłączona to trudno się dziwić że jest duszno :D

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 28817
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2006-06-27, 13:50

marcinc pisze:Jeżeli klimatyzacja jest wyłączona to trudno się dziwić że jest duszno :D
A czy Wasze Combino w ogóle mają klimatyzacje lub nawiew ? :P
Obrazek

lejos

Post autor: lejos » 2006-06-27, 13:54

J-31 pisze:A czy Wasze Combino w ogóle mają klimatyzacje lub nawiew
Jest klimatyzacja, polecam w upalne dni :P

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 28817
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2006-06-27, 13:57

lejos pisze:Jest klimatyzacja, polecam w upalne dni :P
A czy klima "działa" we wszystkich wagonach ? :)
Obrazek

lejos

Post autor: lejos » 2006-06-27, 14:35

J-31 pisze:A czy klima "działa" we wszystkich wagonach ?
Raczej tak... ;) Moze nieddiała tylko wtedy kiedy "wajchowy" jej nie włączy :D
Ostatnio zmieniony 2006-06-27, 14:50 przez lejos, łącznie zmieniany 1 raz.

Podi

Post autor: Podi » 2006-06-27, 14:41

Klima w Solarisie a klima w Combino to dwie różne sprawy...

lejos

Post autor: lejos » 2006-06-27, 14:42

Dlaczego?

Poznañczyk

Post autor: Poznañczyk » 2006-06-27, 17:35

Combino ma chyba nawiew, a nie klimę...

lejos

Post autor: lejos » 2006-06-27, 19:23

Poznańczyk pisze:Combino ma chyba nawiew, a nie klimę...
Niee... One mają klime. Jak nie wiesz to sie przejdz. :P

Podi

Post autor: Podi » 2006-06-27, 21:36

Ja sie przeszedłem( a nawet-uwaga- przejechałem) i nie mogłem w Comino wytrzymać... Gorzej niż w stopiątkach...

Poznañczyk

Post autor: Poznañczyk » 2006-06-27, 23:19

No tak tylko, że klima to jest niezle bydle na dachu a tam takiego nie ma. Moim zdaniem to nawiew bo on nawiewa a nie chłodzi! Dlatego w Combino jest gorąco!

ODPOWIEDZ