[TabSim] Symulator tablicy elektronicznej.

Forum poświęcone symulatorom, takim jak: Maszyna, Vbus itp...
Awatar użytkownika
Shadow238
Posty: 3006
Rejestracja: 2006-10-22, 00:17
Lokalizacja: Katowice

[TabSim] Symulator tablicy elektronicznej.

Post autor: Shadow238 » 2007-03-17, 18:17

Polecam Wam ten symulator elektronicznej tablicy PIXEL TML umieszczanej wewnątrz autobusów, służącej do wyświetlania: linii, kierunku, godziny, daty, i imienin. IMO- gwarantuję "nawet" fajną zabawę ;)

Oto link: http://free.of.pl/z/zonaimad/index.php?id=4

Program jest autorstwa niejakiego Damianoza.

Sorry za pomyłkę. Link poprawiony.

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 28859
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2007-03-19, 09:33

Hehe. Autor miał naprawdę fajny pomysł z tą tablicą :razz:
Obrazek

Awatar użytkownika
u2w
Posty: 2030
Rejestracja: 2005-02-15, 16:59
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: u2w » 2007-03-19, 20:41

MKM Shadow pisze:BTW- wbrew mówieniu, że symulator działa w vbusie, to bez odpalania jego też działa
pomimo, że autor na stronie pisze:UWAGA! TABSIM i VBUS to dwie oddzielne aplikacje! TABSIM dział¹ z każd¹ wersj¹ VBUS'A, może działać i bez VBUS'a!!!
Może się teraz narażę, ale oryginalny program jest lepszy.

Awatar użytkownika
Piotrek_2274
Posty: 700
Rejestracja: 2005-09-03, 13:29
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Piotrek_2274 » 2007-03-20, 18:00

Do pełni szczęścia brakuje mi tylko przewijającej się trasy przejazdu i następnego przystanku. :D

Awatar użytkownika
Shadow238
Posty: 3006
Rejestracja: 2006-10-22, 00:17
Lokalizacja: Katowice

Post autor: Shadow238 » 2007-03-20, 20:35

Piotrek_2274 pisze:Do pełni szczęścia brakuje mi tylko przewijającej się trasy przejazdu i następnego przystanku.
Dobrze, że jest możliwość ustawienia jednego napisu pod drugim ;)

faja_k
Posty: 6028
Rejestracja: 2007-01-08, 21:57
Lokalizacja: Nie jest kolorowo.

Post autor: faja_k » 2007-03-20, 22:21

Ale to wciąga :D
Zrobiłem już wyświetlacze dla wszystkich tras tramwajowych w Poznaniu :P
Mój poprzedni nick to KKS. Ponieważ wszystkie nicki, które sugerowałem były według administracji za długie postanowiłem użyć krótkiego nicka na cześć naszego moderatora z Dolnego Śląska.

Awatar użytkownika
Shadow238
Posty: 3006
Rejestracja: 2006-10-22, 00:17
Lokalizacja: Katowice

Post autor: Shadow238 » 2007-03-20, 23:21

KKS pisze:Ale to wciąga
A nie mówiłem, samo już napisanie tras bardzo wciąga, a co dopiero radość z tego, że można sobie ustawić na wyświetlaczu to co się napisało ;)

czatowiec

Post autor: czatowiec » 2007-04-15, 11:47

Ja sobie zrobilem 4 tablice:

ZJAZD DO ZAJZDNI
24 POLITECHNIKA
MPK KRAKÓW
0 POGOTOWIE TECHNICZNE

Awatar użytkownika
Shadow238
Posty: 3006
Rejestracja: 2006-10-22, 00:17
Lokalizacja: Katowice

Post autor: Shadow238 » 2007-04-15, 12:51

czatowiec pisze:Ja sobie zrobilem 4 tablice:

ZJAZD DO ZAJZDNI
24 POLITECHNIKA
MPK KRAKÓW
0 POGOTOWIE TECHNICZNE
Ja o wiele, wiele, więcej linii z KZK GOPu oczywiście :P + 2 linie tramwajowe ;)

Awatar użytkownika
pmaster
Posty: 10000
Rejestracja: 2005-10-31, 16:42
Lokalizacja: Europa Środkowa

Post autor: pmaster » 2007-04-15, 14:49

Ja wszystkie płockie, ale coś popsułem i mi kierunek na numer nachodzi… Pomoże ktoś?
ObrazekObrazek

faja_k
Posty: 6028
Rejestracja: 2007-01-08, 21:57
Lokalizacja: Nie jest kolorowo.

Post autor: faja_k » 2007-04-15, 20:02

Dodaj więcej spacji przed kierunkiem, u mnie to pomagało :P
Ja zrobiłem wszystkie linie tramwajowe w Poznaniu, kierunki + trasa ;)
Mój poprzedni nick to KKS. Ponieważ wszystkie nicki, które sugerowałem były według administracji za długie postanowiłem użyć krótkiego nicka na cześć naszego moderatora z Dolnego Śląska.

Awatar użytkownika
pmaster
Posty: 10000
Rejestracja: 2005-10-31, 16:42
Lokalizacja: Europa Środkowa

Post autor: pmaster » 2007-04-15, 20:33

KKS pisze:Dodaj więcej spacji przed kierunkiem, u mnie to pomagało
W końcu w połowie wyświetlacza będę to miał.
Ile?
ObrazekObrazek

faja_k
Posty: 6028
Rejestracja: 2007-01-08, 21:57
Lokalizacja: Nie jest kolorowo.

Post autor: faja_k » 2007-04-15, 22:29

Przy jednej cyfrze dodawałem tabulator i chyba dwie spacje, przy dwóch dwa tabulatory i trzy spacje.
Mój poprzedni nick to KKS. Ponieważ wszystkie nicki, które sugerowałem były według administracji za długie postanowiłem użyć krótkiego nicka na cześć naszego moderatora z Dolnego Śląska.

Awatar użytkownika
Shadow238
Posty: 3006
Rejestracja: 2006-10-22, 00:17
Lokalizacja: Katowice

Post autor: Shadow238 » 2007-04-17, 16:03

plocmaster pisze:
KKS pisze:Dodaj więcej spacji przed kierunkiem, u mnie to pomagało
W końcu w połowie wyświetlacza będę to miał.
Ile?
Musisz tak pokombinować z enterem, spacją, aby kierunek nie wchodził Ci jedny na drugi (przesuwaj spacje o ileś w prawo, jak dalej wychodzi, to najwyżej przenieść do nowej linijki). Właśnie takimi metodami doszedłem do wprawy, chociaż i tak zanim to zapisze, robie tysiące prób czy, aby na pewno wszystko dobrze jest.

PS. Mała rada może wzoruj się na tych liniach, które były już zapisane w tym folderze ;)

PS2. Jakbyś jeszcze miał problemy do pisz do mnie na gg, może coś razem uda nam się wykombinować :)

faja_k
Posty: 6028
Rejestracja: 2007-01-08, 21:57
Lokalizacja: Nie jest kolorowo.

Post autor: faja_k » 2007-04-21, 23:33

http://ctn.softland.com.pl/Lines.rar - tu są moje linie, jak chcesz, to się na nich wzoruj ;)

Awatar użytkownika
Shadow238
Posty: 3006
Rejestracja: 2006-10-22, 00:17
Lokalizacja: Katowice

Post autor: Shadow238 » 2007-04-22, 15:39

Ja sobie te Twoje linie pobrałem i wiele Twoich pomysłów w sensie ułożenia poszczególnych wyrazów bardzo mi się podobają ;)

faja_k
Posty: 6028
Rejestracja: 2007-01-08, 21:57
Lokalizacja: Nie jest kolorowo.

Post autor: faja_k » 2007-04-22, 19:11

Dzięki :D Musiałem parę rzeczy dopasować, bo się nie mieściły i kombinowałem ile się da ;) Ale autobusów już się mi nie chciało robić :P
Mój poprzedni nick to KKS. Ponieważ wszystkie nicki, które sugerowałem były według administracji za długie postanowiłem użyć krótkiego nicka na cześć naszego moderatora z Dolnego Śląska.

Awatar użytkownika
Shadow238
Posty: 3006
Rejestracja: 2006-10-22, 00:17
Lokalizacja: Katowice

Post autor: Shadow238 » 2007-04-22, 23:32

Aha zapomniałem dodać, że trochę Ci z tych kierunków napisanych dużą czcionką ucięło trochę ;)

faja_k
Posty: 6028
Rejestracja: 2007-01-08, 21:57
Lokalizacja: Nie jest kolorowo.

Post autor: faja_k » 2007-04-26, 17:02

A może ktoś jeszcze pochwali się swoimi trasami? Nie wierzę, że nie chciało Wam się bawić :diabeł:
Mój poprzedni nick to KKS. Ponieważ wszystkie nicki, które sugerowałem były według administracji za długie postanowiłem użyć krótkiego nicka na cześć naszego moderatora z Dolnego Śląska.

Awatar użytkownika
pmaster
Posty: 10000
Rejestracja: 2005-10-31, 16:42
Lokalizacja: Europa Środkowa

Post autor: pmaster » 2007-04-26, 17:31

ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ