Mechanik EN57

Forum poświęcone symulatorom, takim jak: Maszyna, Vbus itp...
lukasz92

Mechanik EN57

Post autor: lukasz92 » 2007-09-13, 19:13

Jest to prawdopodobnie pierwszy symulator pociągu, który powstał w Polsce.
W 1997 roku powstał amatorski symulator komputerowy EN57 o nazwie "Mechanik" jako praca zaliczeniowa dwóch studentów (Aleksandra Madeja i Roberta Kowalskiego) Uniwersytetu Łódzkiego.
Nie ma się co rozpisywać, trzeba zagrać :)

http://www.thelocomotivecab.com/yard/mechanik/kolej.zip <--- program


http://prdownloads.sourceforge.net/vdms ... T-i386.msi <-- nakładka do uruchomienia pod Win XP.

Mechanika należy odpalić poprzez ten program. (Kilikamy prawym przyciskiem na plik mechanik i wybieramy powyższy program)

Miłej gry :)

chimski

Post autor: chimski » 2008-10-08, 18:52

Mnie ten Twój sposób na uruchomienie nie zadziałał. Jedynie udało mi się przez DosBoxa. Jeśli komuś nie idzie przez VDM to zapraszam na tę stronę poniżej, opisałem tam jak to uruchomić.

Mechanik EN57 na Windows XP!

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 29085
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2008-10-09, 09:41

Witamy na forum Chimski. :)

Dzięki za poprawny link - przynajmniej działa. Program wygląda obiecująco. A ponieważ lubię symulatory, zatem postaram się go zainstalować. Ciekawy jestem jak to działa :P

chimski

Post autor: chimski » 2008-10-09, 14:02

Może odrzucić graficznie, ale jeśli to przebolejesz to wsiąkniesz na amen ;)

Awatar użytkownika
S_S
Posty: 236
Rejestracja: 2005-11-30, 18:16

Post autor: S_S » 2008-10-12, 14:29

No niestety mi pokazuje się błąd 105.

chimski

Post autor: chimski » 2008-10-13, 18:19

Gdzie, kiedy się ten błąd pojawia? Pokaż screeny.

Awatar użytkownika
S_S
Posty: 236
Rejestracja: 2005-11-30, 18:16

Post autor: S_S » 2008-10-14, 07:41

Błąd jest podczas uruchamiania, wtedy gdy już mi się pokazuje menu gry i wybieram start.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Coffee
Posty: 1499
Rejestracja: 2006-05-19, 16:21
Lokalizacja: Kraków - Borek Fał.
Kontakt:

Post autor: Coffee » 2008-10-14, 09:04

I mam dokładnie ten sam problem :confused:

chimski

Post autor: chimski » 2008-10-17, 22:36

Ale proszę się nie poddawać, mnie też czasami wyskakuje! :) Najprostszym sposobem na jego obejście jest odpalenie nie en57.exe, tylko gen_1_94.exe, tam ustawienie parametrów swojej trasy. Następnie należy przeczekać tworzenie i odpalić program poprzez mechanik.exe :)

Inzynier70

Post autor: Inzynier70 » 2009-07-23, 15:38

Chimski, dobrze się znasz na Mechaniku :?: Porobiłem sobie parę tekstur, ale nie wiem jak to wgrać :( Mógłbyś coś pomóc albo odesłać do speca :?: :wall:

Piotr

Przepraszam za odkop

Post autor: Piotr » 2012-07-10, 11:50

Wpis usunięty przez autora.
Ostatnio zmieniony 2017-11-25, 11:49 przez Piotr, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
OPi
Posty: 2193
Rejestracja: 2008-09-20, 21:51
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: OPi » 2012-07-10, 18:14

Jak lubisz takie symulatory to polecam Maszynę. Jakościowo niebo a ziemia, a oba są darmowe.

Piotr

Post autor: Piotr » 2012-07-11, 08:15

Wpis usunięty przez autora.
Ostatnio zmieniony 2017-11-25, 11:48 przez Piotr, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mk12
Posty: 69
Rejestracja: 2011-06-14, 14:49
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna

Post autor: mk12 » 2012-07-19, 00:41

Mi się ściągnęła w 15 minut cała paka 2011. ;)

ODPOWIEDZ