[vBUS] Problemy i rozwiązania

Forum poświęcone symulatorom, takim jak: Maszyna, Vbus itp...
Awatar użytkownika
Nikki
Motorniczy
Motorniczy
Posty: 1237
Rejestracja: 2005-11-29, 23:38
Lokalizacja: Twierdza Wrocław
Kontakt:

Post autor: Nikki » 2006-11-24, 23:08

To jest wrocławska linia 115. Sama ją zrobiłam :D Ale ciągle jeszcze ją dopracowuję, ostatnio np. stawiałam na niej lampy...

jamnik189

Post autor: jamnik189 » 2007-02-23, 19:09

Co zrobić aby widzieć wszytskie tekstury autobusu, na przykładzie SU15 II.Mam tekstury PKMu Sosnowiec, widać jedna sciane busa i kierownice, nic więcej.

krzychu

Post autor: krzychu » 2007-02-24, 18:26

Mam prośbę,czy któs by mi pomógł,chce zagrac w vbusa ale nie wiem jak sciągnąc,prosze o link ale nie na forum vbusa po są jakies problemy,za wszysto bede wdziąeczny.

Mibars

Post autor: Mibars » 2007-03-20, 21:24

Potwierdzam, strona VBUS padła... Skąd można ściagnąć ten symulator, może ktoś ma jakieś linki? W internecie znajduje tylko jakieś przedawnione wersje...

Awatar użytkownika
irisbus
Posty: 1944
Rejestracja: 2006-05-08, 17:24
Lokalizacja: Wałbrzych
Kontakt:

Post autor: irisbus » 2007-03-20, 21:33

Potwierdzam, strona VBUS padła... Skąd można ściagnąć ten symulator, może ktoś ma jakieś linki? W internecie znajduje tylko jakieś przedawnione wersje...
http://wiki.virtualbus.info/index.php?t ... 2%C3%B3wna

Jest nowa wersja A6A, tylko coś przyklęk nie dziala :(

Mibars

Post autor: Mibars » 2007-03-20, 22:04

Pobrałem, uaktualniłem do A6A i... Nie działa...

Po właczeniu co sekundę wyskakuje okno "access voilation" czy jakoś tak...

Awatar użytkownika
irisbus
Posty: 1944
Rejestracja: 2006-05-08, 17:24
Lokalizacja: Wałbrzych
Kontakt:

Post autor: irisbus » 2007-03-20, 22:42

irisbus pisze:tylko coś przyklęk nie działa
Juz do tego doszedłem, przyklęk włącza się teraz "F+<-" lub "F+->" (strzałka w prawo/lewo)
Po właczeniu co sekundę wyskakuje okno "access voilation" czy jakoś tak...
Może spróbuj pobrać starą wersje i podmienić pliki nowymi (ja tak zrobiłem i działa).

Bartek

Post autor: Bartek » 2007-03-24, 00:25

Czy ktoś ma Jelcza M121M? Raz już pisałem, ale ktoś kazał odezwać sie na GG ale nie raczył nawet odpisać więc ponawiam prośbę, prosze o podesłanie mi gniota na adres jelcz110@o2.pl Z góry serdecznie dziękuje :)
Ostatnio zmieniony 2007-04-07, 19:12 przez Bartek, łącznie zmieniany 2 razy.

Kuba

Post autor: Kuba » 2007-04-07, 17:22

Wszystko jest na stronie VBusa, w wiki. ( http://wiki.virtualbus.info )

Bartek

Post autor: Bartek » 2007-04-16, 15:33

Tylko tak sie składa ze nie moge z tamtąd nic pobrać, dlatego chce by ktoś uczynny wysłał mi go mailem.

Gadzie
Posty: 1046
Rejestracja: 2007-04-16, 20:48
Lokalizacja: Dobroszyce
Kontakt:

Post autor: Gadzie » 2007-04-17, 19:09

Powiedzcie mi skąd ściągnąć V-busa. Nigdzie nie mogę tego znaleźć.

Awatar użytkownika
irisbus
Posty: 1944
Rejestracja: 2006-05-08, 17:24
Lokalizacja: Wałbrzych
Kontakt:

Post autor: irisbus » 2007-04-17, 19:22

Gadzie pisze:Powiedzcie mi skąd ściągnąć V-busa. Nigdzie nie mogę tego znaleźć.
http://wiki.virtualbus.info/index.php?t ... 2%C3%B3wna

Awatar użytkownika
Razor 688
Posty: 456
Rejestracja: 2006-11-06, 18:44
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Post autor: Razor 688 » 2007-06-24, 13:05

Mam pytanie do użytkowników, którzy grają w v busa a wiec, jeżeli nie mam mapy w wersji a4e to autobus nie powinien ruszać pokaże to na zdjęciu czy ustawienia mam dobre. http://img146.imageshack.us/my.php?imag ... 22uah7.png
Bardzo proszę o pomoc. :(

Matthew

Post autor: Matthew » 2007-06-24, 14:39

A można tak dokładniej ? Bo z ustawieniami jest wszystko ok.

Awatar użytkownika
irisbus
Posty: 1944
Rejestracja: 2006-05-08, 17:24
Lokalizacja: Wałbrzych
Kontakt:

Post autor: irisbus » 2007-06-24, 14:58

Jak nie rusza to albo nie ma podzespołów (silnik, skrzynia) odpowiednich, albo jeśli wersja ta ma już tą opcję, to zapomniałeś zatankować ;)

pyza

Post autor: pyza » 2007-06-24, 15:56

A4E nie opcji tankowania jest ta funkcja od wersji A5B

Awatar użytkownika
Razor 688
Posty: 456
Rejestracja: 2006-11-06, 18:44
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Post autor: Razor 688 » 2007-06-24, 21:43

Matthew pisze:A można tak dokładniej ? Bo z ustawieniami jest wszystko ok.
Dokładniej chodzi mi oto czy jak nie mam mapy autobus powinien ruszyć, bo przedemną widać zielona polanę. Bo próbowałem już zmienić autobus na Ikarusa 280 i wyszło, ale mapy nie dało rady zmienić. :confused:

Matthew

Post autor: Matthew » 2007-06-24, 22:44

Jak nie masz mapy to autobus po samej trawie będzie jechał maksymalnie 10 km/h. A mapy musisz ściągąć i wgrywać.

Awatar użytkownika
Szymon
Posty: 356
Rejestracja: 2007-10-24, 13:20
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Post autor: Szymon » 2007-11-24, 18:36

Matthew pisze:A mapy musisz ściągąć i wgrywać.
Ap ropo jak wgrać mapę żeby działała :?:

ppln

Post autor: ppln » 2007-11-24, 18:43

Wypakować ją (zawartość folderu scene do /scene i map do /map)

ODPOWIEDZ