[BAHN] Pytania i odpowiedzi

Forum poświęcone symulatorom, takim jak: Maszyna, Vbus itp...
Bartej10

Post autor: Bartej10 » 2006-08-09, 11:52

chudy5d pisze:Ale on ma inną wersje chyba, bo ja mam 3.84.
Ale to prawie niczym się nie różni, tylko parę rzeczy jest zmienionych. :]

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 28960
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2006-08-09, 13:27

chudy5d pisze:Jak zakupić pojazd :?: I jak zbudować zajezdnię :?:
Tak jak już tłumaczyłem. Co prawda różnice są - ja mam starszą wersję, ale i tak wiele elementów jest po staremu. I opis, który zamieściłem w większości przypadków jest aktualny. Np. postawienie zajezdni.

Zajezdnię wybierasz z górnego menu. Może Spróbuj zrobić tak, że jak będziesz miał otwarte oba okna (mapę oraz wybór elementów), to kliknij na pasek mapy, a następnie naciśnij dowolny klawisz od 0 do 9. I Zwróć uwagę czy na mapie pojawił Ci się rysunek elementu (rozjazd, bądź zajezdnia)

Tabor możesz wybrać tylko i wyłącznie mając zajezdnię oraz linie. Mając linię możesz, wykreować tabor ;)
Obrazek

chudy5d

Post autor: chudy5d » 2006-08-09, 17:52

J-31 pisze:Mając linię
A jak ją można w tej mojej wersji tak samo zrobić :?:

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 28960
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2006-08-10, 12:17

Nie rozumiem pytania ? :/
Obrazek

chudy5d

Post autor: chudy5d » 2006-08-10, 12:21

J-31 pisze:Nie rozumiem pytania ? :/
Spokojnie, replay.
Trzeba miec linie, żeby mieć tabor i moje pytanie brzmi jak się robi linie, albo czy tak samo jak w tej twojej wersji?

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 28960
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2006-08-10, 13:10

chudy5d pisze:Trzeba miec linie, żeby mieć tabor
Tak. Trzeba mieć linie, by dopasować do niej tabor
chudy5d pisze:pytanie brzmi jak się robi linie
Można to zrobić w bardzo śmieszny sposób. Wystarczy kliknąć na pierwszą lepszą zwrotnicę. Wybrać przycisk, który odpowiada za ustawienie kierunku zwrotnicy w zależności od numeru linii. A następne w polu wpisać numer linii. Bahn poinformuje Cię, że to jest nowa linia ? Potwierdzasz. No i już jest. ;)
Obrazek

autobusiarz6

Post autor: autobusiarz6 » 2006-08-11, 12:02

Marze żeby zagrać w Bahn ale nadal nie mogę ustawiać zwrotnic i przystanków :cry: :( bo wyskakuje Mi informacja "Błąd (...)program zostanie zamknięty :cry: :(

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 28960
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2006-08-11, 12:59

Oj. To chyba Masz jakiś błąd. Może Popelniłeś błąd przy instalacji. A czy Mógłbyś podać screena ? Może to by pomogło ;)
Obrazek

autobusiarz6

Post autor: autobusiarz6 » 2006-08-11, 13:48

J-31 pisze:Oj. To chyba Masz jakiś błąd. Może Popelniłeś błąd przy instalacji. A czy Mógłbyś podać screena ? Może to by pomogło

A co to jest screen??Sorka że pytam ale nie znam się na takich rzeczach :lol:

Milenium

Post autor: Milenium » 2006-08-11, 13:51

A co to jest screen??Sorka że pytam ale nie znam się na takich rzeczach :lol:
Jest to obraz monitora wklejany w paincie a robiony przyciskiem "Print Screen".

Hannibal

Post autor: Hannibal » 2006-08-11, 13:52

autobusiarz6 pisze:A co to jest screen?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Screen

Adam 4044

Block

Post autor: Adam 4044 » 2006-11-15, 21:04

Mam pytanko.Gdy chcę postawić budynki wyskakuje mi na ikonach budowy budynków taki npis" Current graphic symbol block. No i rzecz jasna nie moge postawic budynków. Czy mógł by mi ktoś podpowiedzieć.

DAMEK_Z_KK

Post autor: DAMEK_Z_KK » 2006-12-22, 16:42

Mam pytanie. Jak się instaluje nowe pojazdy??? Bo mam wlasne miasto na Bahnie i chciałbym coś dla odmienności. :(

Adam 4044

Odp

Post autor: Adam 4044 » 2006-12-23, 11:04

Pociagi, zainstaluj zestaw i masz 4 rubryki ; Niemcy, Tatra-skoda, Europa , Inne i sobie zaznaczasz które chcesz i nastepnie wchodzisz na pasek Stwórz nowy pociąg -skład pociagu i sobie wtedy wybierasz jakie chcesz wagony z tych co wcześniej zaznaczyłeś.

DAMEK_Z_KK

Post autor: DAMEK_Z_KK » 2006-12-23, 14:36

Nie oto mi chodziło. Chodzi mi z internetu pociągi
:/

Dziwny

Post autor: Dziwny » 2006-12-23, 17:58

Menu Plik / Symbole graficzne użytkownika / Pojazdy. Tam dajesz Wybierz i szukasz plików ufg albo nfz z pożądanego zestawu pojazdów.
Później w menu Pociągi / Zainstaluj zestaw i Pojazdy użytkownika.

DAMEK_Z_KK

Post autor: DAMEK_Z_KK » 2006-12-27, 21:44

To wiem ale chodzi mi o pojazdy nowe sciągnięte na internecie. Kiedy naciskam na plik z pojazdami by pobrac to co trzeba dalej zrobic.

Adam 4044

Pytanie

Post autor: Adam 4044 » 2007-02-02, 00:10

Mam pytanie . Zakonczyl mi sie okres probny Shareware i w zwiazku z tym nic nie zrobie poki nie zarejestruje się.????? Czy jeszcze moge sie pobawic???

Rafaellos

Post autor: Rafaellos » 2007-02-02, 09:04

Może odinstaluj Bahna , ściągnij go jeszcze raz i zainstaluj ;) Może będzie śmigać :retard:

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 28960
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2007-02-02, 12:19

Adam 4044 pisze:Czy jeszcze moge sie pobawic???
Musisz zapłacić - mnie to kosztował 100 zł. Kilka lat temu. Autor prześle Ci mailem kod. I wtedy wszystko będzie działało. ;)
Rafaellos pisze:Może odinstaluj Bahna , ściągnij go jeszcze raz i zainstaluj ;)
Ja tak kiedyś zrobiłem. Nie miałem możliwości kupna kodu. I odinstalowałem Bahna, a potem go ponownie zainstalowałem. I ... nadal nie działał :]
Obrazek

ODPOWIEDZ