GTA V

Forum poświęcone symulatorom, takim jak: Maszyna, Vbus itp...
Awatar użytkownika
irisbus
Posty: 1944
Rejestracja: 2006-05-08, 17:24
Lokalizacja: Wałbrzych
Kontakt:

Post autor: irisbus » 2013-05-09, 08:27

Rumpel pisze:Bo co mi po teksturach, skoro strzela się na konsoli ekhm.
No w GTA masz akurat autonamierzanie i to pomaga w większości przypadków, chyba, że masz ochotę je wyłączyć i namierzać ręcznie, choć i do tego idzie się przyzwyczaić, zawsze można też kupić inny kontroler i się tym bawić.

Awatar użytkownika
Rumpel
Posty: 643
Rejestracja: 2010-12-31, 01:02
Lokalizacja: Czeladź Scorpio: 379 619km

Post autor: Rumpel » 2013-05-09, 11:33

Ja np. nie miałem przyjemności z tego że mi samo namierzało. A i swoje wady to ma, od razu mi bierze na czyjąś pecyne namierza, potem ja musze przestawiać wszystko.... i w ten sposób jestem już 3 razy martwy. Bez sensu.
ЯЦSSIДИ DДИCЭ GIVЭS PФШЭЯ ГФ ЧФU
Post nie zawiera niczego, to tylko spam.

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 4243
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Post autor: Przemek » 2013-05-09, 12:59

Rumpel pisze:Bo co mi po teksturach, skoro strzela się na konsoli ekhm. Wujowo ?
Do klawiatury QWERTY idzie się przyzwyczaić, to i do tego można.

Awatar użytkownika
Mrozard
Moderator
Moderator
Posty: 1563
Rejestracja: 2009-06-18, 10:17
Lokalizacja: co

Post autor: Mrozard » 2013-05-09, 14:42

Ja nie wiem o co Ci chodzi z tym strzelaniem. W III czy Vice City trzeba było brać jeszcze poprawkę, bo zawsze miejsce strzału było w innym miejscu niż środek celownika i to była zabawa przy szybszej rozgrywce. A teraz niedokładność to same problemy wszyscy stwarzają. Co za czasy.

ppln

Post autor: ppln » 2013-05-09, 20:19

pmaster pisze:Jakbym kupił sobie w wakacje 2014 komputer za 1500 zł, to dałbym radę grać na nim w GTA V?
Znaczy wydał 1500 na modernizację (czyli płyta, procesor, RAM, karta graficzna)? To pewnie tak. Za 2000 to nawet na pewno. A nawet teraz:
- http://www.skapiec.pl/site/cat/1/comp/4967478 - 651 (przy czym w niemal identycznej cenie można kupić z 10 modeli)
- http://www.skapiec.pl/site/red/1912/729 ... 69312?rc=1 - 130
http://www.skapiec.pl/site/cat/13/comp/4148582 - 210 zł (przy czym tutaj może warto by wziąć coś lepszego)
- http://www.skapiec.pl/site/cat/14/comp/5094509 - 700 zł
Razem 1700 zł za zupełnie niezły zestaw, na którym powinny ruszyć wszystkie współczesne gry w HD na sensownych detalach

Awatar użytkownika
pmaster
Posty: 9997
Rejestracja: 2005-10-31, 16:42
Lokalizacja: Europa Środkowa

Post autor: pmaster » 2013-05-09, 23:26

Karta za 700? Jak tak, to nie
ObrazekObrazek

ppln

Post autor: ppln » 2013-05-10, 00:22

¯e niby droga? Ale mimo wszystko pozwala uruchomić chyba wszystkie obecne gry w HD, nie zawsze "trzecia półka" kart graficznych była aż tak (proporcjonalnie do najdroższych kart) wydajna. Zresztą zawsze możesz zejść do 600 zł (i wtedy wziąć jakiegoś Radeona). Poniżej to już chyba nie ma sensu.
I w tej chwili ta "trzecia półka" (i wymiana co jakieś 2-3 lata) jest najlepszym wyborem bo jeśli nawet nie pozwoli (w trzecim roku) na odpalenie wszystkich gier na pełnych detalach, to będzie można ją bez żalu wymienić, a nie (tak jak ja miałem ze swoją 7900GTX z wysokiej półki) katować do śmierci technicznej (przy czym w ostatnim, szóstym, roku użytkowania miała wydajność na poziomie współczesnych kart za 150 zł)

Awatar użytkownika
shakkie
Posty: 1411
Rejestracja: 2009-03-21, 21:32
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: shakkie » 2013-05-10, 15:54

ppln pisze:Ale mimo wszystko pozwala uruchomić chyba wszystkie obecne gry w HD
Ale pmaster chyba chce kupić kompa zdolnego udźwignąć konwersje z przyszłych konsol (PS4 i X720). Nigdzie nie jest napisane, że będą one dobrze chodzić na współczesnym sprzęcie ze średniej półki.

ppln

Post autor: ppln » 2013-05-10, 18:35

Na współczesnym sprzęcie z wyższej półki pewnie wcale nie będą działać lepiej. Wyższa półka po prostu się nie opłaca, lepiej wsadzić oszczędzoną kasę na konto oszczędnościowe i szybciej kupić nową :P

Awatar użytkownika
shakkie
Posty: 1411
Rejestracja: 2009-03-21, 21:32
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: shakkie » 2013-05-11, 09:01

ppln pisze:Na współczesnym sprzęcie z wyższej półki pewnie wcale nie będą działać lepiej.
Prawda. Dlatego lepiej poczekać na "nową generację" gier i sprzętu, i dopiero wtedy będzie warto ulepszać kompa.

A co do gry, to mnie ciekawi czy znów będą niekoniecznie możliwe do uniknięcia randki/spotkania z kolegami :-P

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 4243
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Post autor: Przemek » 2013-07-09, 16:43

Dobra, dość gadania o wyższości jednego sprzętu nad drugim, bo pojawił się pierwszy gameplay!
http://goo.gl/2WKdJ

Awatar użytkownika
Mrozard
Moderator
Moderator
Posty: 1563
Rejestracja: 2009-06-18, 10:17
Lokalizacja: co

Post autor: Mrozard » 2013-07-09, 17:26

Takiej interakcji jeszcze nie było i samo to jest przełomem w świecie gier, nie tylko wszelkich TPP, w ogóle. Gra na giełdzie, polowania... niesamowite.

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 4243
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Post autor: Przemek » 2013-07-09, 21:26

Coś czuję, że w samych tylko Stanach Zjednoczonych posypią się pozwy obrońców praw zwierząt przeciwko Take2 i R* ;)

wojtek1611
Posty: 457
Rejestracja: 2011-06-02, 08:01
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: wojtek1611 » 2013-07-09, 22:39

Świetne! Właśnie w takie gry chce się grać ;)

Awatar użytkownika
Rudy
Posty: 380
Rejestracja: 2009-12-06, 20:31
Lokalizacja: Wrocław/Slough UK

Post autor: Rudy » 2013-07-10, 19:40

Niech mi tylko potwierdzą wydanie PC (może wyjść nawet za rok). Bo gierka godna uwagi.

Tigin

Post autor: Tigin » 2013-07-10, 22:34

Rockstar praktycznie przy każdej wersji GTA od III wzwyż robił cyrki czy wyjdzie czy nie wyjdzie na PC. Myślę że można być o to spokojnym :)

Awatar użytkownika
Rumpel
Posty: 643
Rejestracja: 2010-12-31, 01:02
Lokalizacja: Czeladź Scorpio: 379 619km

Post autor: Rumpel » 2013-07-12, 00:16

Wyjdzie, wyjdzie. Prędzej lub później, bo nie przepuszczą okazji na zarobienie dodatkowej kasy ;)
ЯЦSSIДИ DДИCЭ GIVЭS PФШЭЯ ГФ ЧФU
Post nie zawiera niczego, to tylko spam.

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 4243
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Post autor: Przemek » 2013-07-31, 02:05

Kolejna garść screenów:
http://www.gtathegame.net/?nr=2712

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 4243
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Re: GTA V

Post autor: Przemek » 2014-05-08, 03:25

Jest przełom! Jest info, że na targach E3 premierę ma mieć wersja na PC: http://www.sportskeeda.com/e-sports/all ... t-e3-2014/
Wygląda na to, że Rockstar stwierdził, że można już wydać wersję na blaszaki, bo i tak już GTA V na siebie zarobiło.

Awatar użytkownika
pmaster
Posty: 9997
Rejestracja: 2005-10-31, 16:42
Lokalizacja: Europa Środkowa

Re: GTA V

Post autor: pmaster » 2014-05-18, 19:06

A na konsolki piracić teraz nie można?
ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ