Informacja przystankowa

Ogólnie o transporcie w Polsce, problemy i codzienność komunikacji miejskiej
Michał

Post autor: Michał » 2007-08-22, 12:12

plocmaster pisze:A to jeden z najczęściej przeze mnie sprawdzanych rozkładów. No, czego w nim brakuje?
Kolorów :diabeł: ¯artuje... kolory są niepotrzebne. U nas też nie ma. Rozkłady są dość czytelne.
http://www.rozklad.com/ Tutaj w przykładach rozkładów są rozkłady poznańskie i nie tylko, tyle że nie chcą mi sie ani w Firefoxie ani w IE powiększyć... Dodam, że MPK Zduńska Wola ma bardzo podobne. W końcu im też robi rozkłady ta sama firma.

Awatar użytkownika
stachu
Posty: 860
Rejestracja: 2007-07-18, 19:42
Lokalizacja: Gliwice ( całe woj. śląskie)

Post autor: stachu » 2007-08-22, 18:00

Ja przedstawię parę rozkładów pierwszy z nich to z GZK Rędziny:
http://www.redziny.pl/rozklad_w.html

drugi jest z MPK Częstochowa:
http://www.mpk.czest.pl/int_rozkl/index.html

natomiast trzeci z KZK GOP:
http://www.kzkgop.com.pl/rozklady/frame ... r=1&kier=2

Tak oto one wyglądają najbardziej podoba mi się z KZK GOP :)

Awatar użytkownika
u2w
Posty: 2030
Rejestracja: 2005-02-15, 16:59
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: u2w » 2007-08-22, 18:21

ppln pisze:9^2 - 81
Na pewno :?:

adambol1

Post autor: adambol1 » 2007-08-22, 18:35

[quote="stachu"]Ja przedstawię parę rozkładów pierwszy z nich to z GZK Rędziny:
http://www.redziny.pl/rozklad_w.html

drugi jest z MPK Częstochowa:
http://www.mpk.czest.pl/int_rozkl/index.html

natomiast trzeci z KZK GOP:
http://www.kzkgop.com.pl/rozklady/frame ... r=1&kier=2
Nie chce nic mowic, ale np. MPK Czestochowa i KZK GOP maja rozne wzory na przystankach i w internecie wiec nie ma sie czym zachwycac.

Awatar użytkownika
Piotrek_2274
Posty: 700
Rejestracja: 2005-09-03, 13:29
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Piotrek_2274 » 2007-08-22, 21:33

u2w pisze:
ppln pisze:9^2 - 81
Na pewno :?:
9 do drugiej potęgi = 9x9 = 81 ;) Na pewno.

Awatar użytkownika
u2w
Posty: 2030
Rejestracja: 2005-02-15, 16:59
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: u2w » 2007-08-22, 21:38

Nie chcę się sprzeczać ale czy nie powinno być 9! :?:

Awatar użytkownika
pmaster
Posty: 9997
Rejestracja: 2005-10-31, 16:42
Lokalizacja: Europa Środkowa

Post autor: pmaster » 2007-08-22, 22:35

u2w pisze:Nie chcę się sprzeczać ale czy nie powinno być 9!
A nie jest?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
u2w
Posty: 2030
Rejestracja: 2005-02-15, 16:59
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: u2w » 2007-08-23, 12:41

9! = 362880
Chyba trochę dużo wyszło :D

Awatar użytkownika
pmaster
Posty: 9997
Rejestracja: 2005-10-31, 16:42
Lokalizacja: Europa Środkowa

Post autor: pmaster » 2007-08-23, 17:01

u2w chce nas za wszelką cenę odwieść od oszukiwania kontrolerów biletowych metodą przechowywania zużytych biletów i ponownego wykorzystywania ich w odpowiedniej chwili :chytry:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ep40
Posty: 1549
Rejestracja: 2006-05-14, 01:02
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: ep40 » 2007-08-23, 19:03

Byłem w Słupsku i co do informacji przystankowej powiem tak:
rozkłady są czytelne, jest informacja czy dana linia wyjeżdża poza strefę, lecz niestety godziny odjazdów nie zawsze odpowiadają temu kiedy pojazd przyjedzie oraz raz się spotkałem z tym że nie było znaczka o kursie niskopodłogowym, a mimo tego podjechał niskacz (z tego co pamiętam to chyba był SU15).

Awatar użytkownika
pmaster
Posty: 9997
Rejestracja: 2005-10-31, 16:42
Lokalizacja: Europa Środkowa

Post autor: pmaster » 2007-08-23, 19:42

ep40 pisze:oraz raz się spotkałem z tym że nie było znaczka o kursie niskopodłogowym, a mimo tego podjechał niskacz
Straszne.
ep40 pisze:lecz niestety godziny odjazdów nie zawsze odpowiadają temu kiedy pojazd przyjedzie
Jeszcze straszniejsze.
Mnie w Słupsku podobało się oznaczenie przystanków (nazwa i linie) — estetyczne, czytelne, widoczne z daleka. Gdyby u nas tak było…
ObrazekObrazek

Ryszard49

Post autor: Ryszard49 » 2007-08-23, 21:35

Witam.
W Bydgoszczy rozkłady jazdy umieszczone na przystankach oraz do ściągnięcia na komórkę wyglądają tak:
http://www.zdmikp.bydgoszcz.pl/?id=komu ... klad_jazdy
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
pmaster
Posty: 9997
Rejestracja: 2005-10-31, 16:42
Lokalizacja: Europa Środkowa

Busman dla ubogich

Post autor: pmaster » 2007-09-17, 17:04

Wracając w czwartek ze szkoły, poszedłem jak zwykle na przystanek Kolegialna 1-go Maja. Jest to przystanek typu zatoczka, wąski chodnik, kupa ludzi nań, i słupek przystankowy z rozkładami wielu linii, aczkolwiek brakowało tam co najmniej jednego rozkładu — linii 7. Aczkolwiek rozkład ten znajdował się na ścianie kamienicy obok słupka przystankowego:
Obrazek
Dobry pomysł, jeśli komuś podobają się rozkłady z Busmana, a nie ma nań pieniędzy.
Dla porównania — Busmanowski rozkład 7-ki, który powinien tam być
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
u2w
Posty: 2030
Rejestracja: 2005-02-15, 16:59
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: u2w » 2007-09-17, 19:17

plocmaster pisze:Dobry pomysł, jeśli komuś podobają się rozkłady z Busmana
Na komputer i choćby OO też nie stać :?: Gutenberg się w grobie przewraca :nuts:

ppln

Post autor: ppln » 2007-09-17, 19:57

u2w pisze:Na komputer i choćby OO też nie stać
Przecież Busmana mają bo inaczej by nie mogli szybko i łatwo eksportować rozkładów na stronę internetową.

Awatar użytkownika
pmaster
Posty: 9997
Rejestracja: 2005-10-31, 16:42
Lokalizacja: Europa Środkowa

Post autor: pmaster » 2007-09-17, 20:14

u2w pisze:Na komputer i choćby OO też nie stać Gutenberg się w grobie przewraca
Komputer kosztuje z grubsza tyle samo, a OO do zastosowań komercyjnych chyba jest płatne :mruga:
ppln pisze:Przecież Busmana mają bo inaczej by nie mogli szybko i łatwo eksportować rozkładów na stronę internetową.
Może wygasła im licencja, albo komputer się popsuł :D
ObrazekObrazek

ppln

Post autor: ppln » 2007-09-17, 20:20

plocmaster pisze:a OO do zastosowań komercyjnych chyba jest płatne
?! ?! ?! ?! ?! ?! ?!
Nie ma czegoś takiego jak OO.org do zastosowań komercyjnych, OO.org jest na GPL tak jak (GNU/)Linux. I z komercyjnymi wydaniami jest tak jak z pudełkowymi Linuksami - można kupić i ma się wsparcie i dodatki, ale nie trzeba (bo jest wersja oficjalna OO.org i darmowa OO.ux.pl)

faja_k
Posty: 6027
Rejestracja: 2007-01-08, 21:57
Lokalizacja: Nie jest kolorowo.

Post autor: faja_k » 2007-09-18, 00:12

plocmaster pisze:OO do zastosowań komercyjnych chyba jest płatne
StarOffice dla zastosowań komercyjnych był płatny, dlatego część programistów z Sun się obraziła i zrobiła OO, który jest bezpłatny we wszystkich wydaniach :P
Mój poprzedni nick to KKS. Ponieważ wszystkie nicki, które sugerowałem były według administracji za długie postanowiłem użyć krótkiego nicka na cześć naszego moderatora z Dolnego Śląska.

Awatar użytkownika
pmaster
Posty: 9997
Rejestracja: 2005-10-31, 16:42
Lokalizacja: Europa Środkowa

Post autor: pmaster » 2007-09-18, 16:16

No tak, istotnie, oprogramowanie wolne jak Ikarus z wyłączonym silnikiem. Myślałem, że te Linuxy, OpenOfficy i inne wynalazki są, jak wszystko, płatne, gdy zarabia się nimi pieniądze. No cóż, bojownik o wolność oprogramowania i demokrację komputerową to ze mnie żaden…
ObrazekObrazek

ppln

Post autor: ppln » 2007-09-19, 16:03

plocmaster pisze:No cóż, bojownik o wolność oprogramowania i demokrację komputerową to ze mnie żaden…
Polecam lekturę Stallmana :P

ODPOWIEDZ