Oznaczenia linii komunikacyjnych

Informacje o komunikacji miejskiej w Polsce
Awatar użytkownika
pmaster
Posty: 10191
Rejestracja: 2005-10-31, 16:42
Lokalizacja: Europa Środkowa

Post autor: pmaster » 2006-04-26, 00:08

A jak go otworzyć?
ObrazekObrazek

rupak9
Posty: 1184
Rejestracja: 2004-11-27, 20:42
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: rupak9 » 2006-04-26, 11:34

Win Rarem :).

Damhan

Post autor: Damhan » 2006-04-26, 11:52

No i potem co otworzyć?

jacool

Post autor: jacool » 2006-04-26, 13:15

wydaje mi się, że to może być jakać wersja openoffice, ale że nie używam to nie wiem :P

Michał

Post autor: Michał » 2006-04-26, 16:46

Nie lepiej ten spis zrobić w Wordzie? Przynajmniej każdy go otworzy...

jacool

Post autor: jacool » 2006-04-26, 17:35

Ale za Worda trzeba płacić, lub go ukraść, a nie kazdy może, lub umie. A openoffice jest za free. Tylko że zawsze można zapisać w formacie wordowskim, żeby inni też mogli otworzyć :)
Albo jakimkolwiek innym, byle uniwersalnym. A jeśli to jakiś specjalny program, to polecam po prostu w readme napisać, czy to się je :)

Awatar użytkownika
u2w
Posty: 2260
Rejestracja: 2005-02-15, 16:59
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: u2w » 2006-04-26, 19:44

No faktycznie, kol. rupak dał lekką plamę używając formatu *.odt używanego w pakiecie OpenOffice. Proponuję poprawić post wstawiając plik zapisany w bardziej powszechnym formacie, np. DOC, RTF lub PDF i uzywać ich również w przyszłości. Tym samym EOT.

rupak9
Posty: 1184
Rejestracja: 2004-11-27, 20:42
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: rupak9 » 2006-04-26, 20:05

u2w pisze:No faktycznie, kol. rupak dał lekką plamę używając formatu *.odt używanego w pakiecie OpenOffice.
Mój błąd robiłem to w Open Office, i dlatego tak było. Debil nie pomyślałem, że mam w innym formacie to zrobić.
Teraz jest wersja do Worda i Open Office...

jacool

Post autor: jacool » 2006-04-26, 20:23

Chyba nie ten plik przesłałeś, bo znowu jest tam tylko plik OpenOffice :/

rupak9
Posty: 1184
Rejestracja: 2004-11-27, 20:42
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: rupak9 » 2006-04-26, 20:31

Nosz kurcze :wall:.
A teraz :/ :?:

Robson

Post autor: Robson » 2006-04-26, 20:36

Teraz jest cacy choć brakuje np. Gorzowa ;)

rupak9
Posty: 1184
Rejestracja: 2004-11-27, 20:42
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: rupak9 » 2006-04-26, 20:39

To na razie pierwsza wersja, ale musze jeszcze dorobić zagraniczne oznaczenia, a na Gorzów się miejsce znajdzie :P.
Ostatnio zmieniony 2006-04-26, 21:38 przez rupak9, łącznie zmieniany 1 raz.

Damhan

Post autor: Damhan » 2006-04-26, 21:35

Jeszcze jest bardzo dużo błędów np. Gdzie są linie tramwajowe Gdańska, nie istnieją zastępcze linie autobusowe 9**, tylko tramwajowe 9* i jeszcze małe sprostowanie: B i C to nie są żadne linie pospieszne i zatrzymują się na wszystkich przystankach po drodze. Mam pewne podejrzenia, że linie 2** też zatrzymują się na wszystkich przystankach. ;)

[ Dodano: 2006-04-26, 21:36 ]
+ np. w Warszawie nie ma ujętych pospiesznych linii 5** i jeszcze parę innych
Ostatnio zmieniony 2006-04-26, 22:22 przez Damhan, łącznie zmieniany 1 raz.

jacool

Post autor: jacool » 2006-04-26, 21:37

Od razu piszę, że w Gdańsku brakuje linii:
Txx - zatramwaj
7xx - pracownicza dla ZKM

rupak9
Posty: 1184
Rejestracja: 2004-11-27, 20:42
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: rupak9 » 2006-04-26, 21:38

Na jutro postraram się i wszystko będzie dobrze :).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne dyskusje o KM w Polsce”