Ikarus 280E(na licencji węgierskiej)

Tutaj są prowadzone dyskusje oraz wyrażane opinie o trolejbusach marki i opartych na bazie autobusów Ikarus...

Czy widziałeś zdjęcie Ikarusa 280E i czy Ci się podoba?

widziałem zdjęcie i mi się podoba
20
59%
widziałem zdjęcie lecz mi się nie podoba
3
9%
nie widziałem zdjęcia
2
6%
jechałem nim i mi się podoba
9
26%
 
Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
ep40
Posty: 1549
Rejestracja: 2006-05-14, 01:02
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: ep40 » 2007-12-12, 20:08

Wielu może zapomniało troszeczkę przez ten czas, otóż czy wiadomo coś na temat obecnego żywota elektrycznego Ikarusa?

shinkadamo
Posty: 40
Rejestracja: 2007-11-05, 15:51
Lokalizacja: Ruda Śląska

Post autor: shinkadamo » 2007-12-12, 23:51

Jeździ w wschodniej Europie, a także w Azji i ma się dobrze. Polska miała 13 takich pojazdów, ale z tego co mi wiadomo to ostał tylko jeden na bazie, nie wiem czy jeszcze jest.

Awatar użytkownika
ep40
Posty: 1549
Rejestracja: 2006-05-14, 01:02
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: ep40 » 2007-12-12, 23:53

shinkadamo pisze:tego co mi wiadomo to ostał tylko jeden na bazie, nie wiem czy jeszcze jest
O niego się pytałem, pojechał do Lublina i co się z nim teraz dzieje.

Awatar użytkownika
u2w
Posty: 2030
Rejestracja: 2005-02-15, 16:59
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: u2w » 2007-12-12, 23:57

Stoi na bazie MPK. Wg zapewnień prace remontowe mają się rozpocząć w przyszłym roku.

ppln

Post autor: ppln » 2007-12-13, 01:11

Będzie jeździł liniowo czy jako eksponat? A tak w ogóle to przekazaliście go sprawnego czy z jakimiś poważniejszymi awariami?

Awatar użytkownika
u2w
Posty: 2030
Rejestracja: 2005-02-15, 16:59
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: u2w » 2007-12-13, 11:13

Ikar jest własnością klubu, więc liniowo (jeśli oczywiście uda się go doprowadzić do stanu pełnej sprawności) raczej nie. Choć tu niech wypowiedzą się Lublinianie.
ppln pisze:przekazaliście go sprawnego czy z jakimiś poważniejszymi awariami?
Lepiej zostawić to bez komentarza...

Haribo

Post autor: Haribo » 2007-12-13, 17:02

Ten trolej to ruina ma tylko wnętrze i to wszystko

Awatar użytkownika
u2w
Posty: 2030
Rejestracja: 2005-02-15, 16:59
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: u2w » 2007-12-13, 17:04

Pomyliłeś się - ma cośtam z zewnątrz - bo to, co jest w środku trudno już nazwać wnętrzem :diabeł:

Haribo

Post autor: Haribo » 2007-12-13, 17:08

ma światła, blachę, drzwi :D

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 28643
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2007-12-14, 13:22

No, ale to będzie prawdziwy remont, czy takie tam odpicowanie "na sztukę", w sensie zmalowania farbą rdzy i koniec ? :roll:
Obrazek

ODPOWIEDZ