[BAHN] Pojazdy

Forum poświęcone symulatorom, takim jak: Maszyna, Vbus itp...
Awatar użytkownika
NEO
Posty: 496
Rejestracja: 2004-12-09, 13:58
Lokalizacja: Szczecin

[BAHN] Pojazdy

Post autor: NEO » 2006-08-08, 10:47

Przyjmuje zamówienia na pojazdy do BAHN-na
Na te duże:
Obrazek

Jak i na te małe:
Obrazek

Bartej10

Post autor: Bartej10 » 2006-08-08, 10:51

Zamawiam MAN-a NL313-15 i Solarisa Urbino 18 III :)

MAN w malowaniu Polickich.
Solaris w malowaniu Gdańskim. :mruga:
Ostatnio zmieniony 2006-08-08, 10:52 przez Bartej10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
NEO
Posty: 496
Rejestracja: 2004-12-09, 13:58
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: NEO » 2006-08-08, 10:52

Ale duży czy mały??

Bartej10

Post autor: Bartej10 » 2006-08-08, 10:53

Duże. :)

Do poprzedniego posta dodałem jeszcze jeden bus.

Awatar użytkownika
S_S
Posty: 236
Rejestracja: 2005-11-30, 18:16

Post autor: S_S » 2006-08-08, 11:11

Ja zamawiam Irizara Century PPKS Zgorzelec. :) Dużego!

Awatar użytkownika
NEO
Posty: 496
Rejestracja: 2004-12-09, 13:58
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: NEO » 2006-08-08, 11:16

S_S pisze:Ja zamawiam Irizara Century PPKS Zgorzelec. :) Dużego!
Zapomniałem dodać autobusy miejskie tylko.

Bartej10:

NL 313-15 SPPK Police
Obrazek
SU 18III ZKM Gdańsk
Obrazek

Plik
Solaris Urbino III 18 MAN NL313-15

Bartej10

Post autor: Bartej10 » 2006-08-08, 11:23

Ale ładne, wielkie dzięki.

I jeszcze chciał bym Solarisa Urbino 12 III w malowaniu Gdańskim. :) :retard:

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 28794
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2006-08-08, 11:42

Hmmm. Dobra Neo. To ja bym prosił o SU 18 III MZA Warszawa oraz MAN NL2x3 ITS Michalczewski :P
Obrazek

chudy5d

Post autor: chudy5d » 2006-08-08, 13:48

Ja NG313 z Poznania, małe.

Michał

Post autor: Michał » 2006-08-08, 20:03

www.mzk804.prv.pl wejdźcie w dział Bahn i ściągnijcie plik pojazdy. To są te "duże" pojazdy Neo. A przerobić na inny kolor to każdy potrafi...

autobusiarz6

Post autor: autobusiarz6 » 2007-05-27, 13:16

Korzystając z tematu zrobiłem kilka pojazdów do Bahn większość z nich pochodzi z mojego miasta Oświęcim, ale też są inne pojazdy. Wszystkie są w kolorze żółtym bo tworzyłem je do mojej własnej symulacji. Pojazdy są duże, na pewno będą jakieś błędy typu za długi za wysoki, no ale cóż nie jestem artystą i nie umiem dokładnie przerysować. Do otwarcia tych pojazdów jest potrzebny program Caredit

http://www.uploader.pl/file/39426/mzk.rar.html -w zestawie znajdują się niektóre autobusy MZK Oświęcim:
-Dab: 12-1200B-odnowione,7-1200B,6-12-TL11/3,6-3-TL11/3
-Neoplan: N4009NF
-Jelcz: M081MB,L100I
-Autosan: H6-20.03,H6

http://www.uploader.pl/file/39430/pksis.rar.html -w tym zestawie znajdują się niektóre pojazdy PKSiS Oświęcim:
-Autosan: H9-21,H10-10,H10-miejski i H9-35-którego nigdy nie było w PKSiS
-Man: Lion's Coach
-Scania:Irizar InterCentury
-Ikarus: P160 Zemun
-Heuliez: GX 187
-Setra: S209

http://www.uploader.pl/file/39433/moje.rar.html - Tu się znajdują różne autobusy rzeczywiste i fikcyjne
-Mercedes: Citaro,O520 Cito
-Dab: 15-1200B,11-086S
-Fikcyjne: autobus na L.rekreacyjne,12-metrowy,4-metrowy,dwupiętrowy

http://www.uploader.pl/file/39434/new-jelcz.rar.html Tu się znajdują nowe Jelcze:
M121,M121 CNG,M120,M181,M181 Klima

http://www.uploader.pl/file/39435/new-sola.rar.html Tu się znajdują nowe Solarisy:
SU 12 CNG,SU 15 CNG,SU 18 CNG,SU 18 Hibrid

http://www.uploader.pl/file/39436/alpino.rar.html Tu się znajduje tylko Solaris Alpino

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 28794
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: J-31 » 2007-06-19, 09:40

A ja pochwalę się swoim najnowszym nabytkiem :mruga:

Otóż mieszkańcy Warszawy jeszcze trochę muszą poczekać na "Pumę" vel lodówkę. A tymczasem mieszkańcy mojego miasta już mogą z niej skorzystać. :razz:

Wczoraj, zrobiłem model "Pumy" do Bahna. Jeździ i spisuje się nieźle :)

Oto model
Obrazek

A tak wygląda na symulacji ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

A tutaj jedzie w górę. Widać jej tył
Obrazek

A tak prezentuje się w nocy
Obrazek
Obrazek

DAMEK_Z_KK

Post autor: DAMEK_Z_KK » 2007-07-28, 21:24

a co sie robi po ściągnięciu pliku z pojazdami bo jak ściągam to nie chcą mi się dodawać do tego programu

Dziwny

Post autor: Dziwny » 2007-07-29, 10:04

Pliki o rozszerzeniach nfz, ufg lub uzz dajesz np. do głównego katalogu Bahn. Następnie uruchamiasz Bahn, z menu plik wybierasz Symbole graficzne użytkownika i dalej Pojazdy. W okienku, które się pojawi klikasz wybierz i szukasz na liście pliku z pojazdami, który chcesz użyć. Klikasz użyj, ok. Teraz z menu Pociągi wybierasz Zainstaluj zestaw, następnie Pojazdy użytkownika. Pojawi się lista, z której wybierzesz zestaw klikając na niego dwukrotnie lub za pomocą guzika ok.

Jeśli plik z pojazdami ma rozszerzenie fgs, to musisz najpierw otworzyć go w programie GrafikEditor http://inlog.pl/bahn/download/install/ge10b2en.php Po wczytaniu pliku do programu wybierasz z menu File polecenie Export as i dzięki temu zamiast jednego pliku fgs będziesz miał dwa ufg i uzz

Maciej

Post autor: Maciej » 2007-09-19, 19:16

Ja się słabo znam, więc powiedzcie mi, na jakim programie robi się pojazdy do symulatoru?

Michał

Post autor: Michał » 2007-09-19, 19:43

topics18/bahn-pytania-i-odpowiedzi-vt718,75.htm
Np. tutaj piszcie o problemach a nie spamujecie ! W kółko te same tematy są poruszane. Jeśli nie możecie zrozumieć to odstawcie Bahn a zajmijcie sie mniej ambitnymi programami.
Gdzie sie rodzą tacy ludzie? :confused:

Awatar użytkownika
Gullit
Posty: 195
Rejestracja: 2009-02-28, 00:31
Lokalizacja: Łódź,Aleksandrów

Odp

Post autor: Gullit » 2009-08-21, 09:39

Czy macie może informacje lub wiedzegdzie można znaleźć pojazdy PKP Energetyka ? Szukam, szukam i nic a własne za grzyba nie wychodza mi na Caredi
Marzena

Awatar użytkownika
NEO
Posty: 496
Rejestracja: 2004-12-09, 13:58
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: NEO » 2009-08-21, 13:15


Awatar użytkownika
Gullit
Posty: 195
Rejestracja: 2009-02-28, 00:31
Lokalizacja: Łódź,Aleksandrów

Odp

Post autor: Gullit » 2009-08-21, 14:21

Tu raczej nie ma ale sam jakoś sobie zrobiłem na wspomnianym Caredi. Nawet fajnie wyszło.Dzięki Neo za popowiedź
Marzena

wlocek369
Posty: 272
Rejestracja: 2009-05-10, 19:37
Lokalizacja: Włocławek

Post autor: wlocek369 » 2009-08-27, 14:51

Sam nawet kiedyś w NFZ-edit stworzyłem Tabor MPK Włocławek,
nawet z odrobiną Fantazji (SU21 czy tramwaje we Włocławku).
Barwy wyszły mi nawet podobne do Wrocławia.

-------------------------------------------------------
Mój 30 post ! i awans
MPK Włocławek: Tyle rodzin biletów ile lini podmiejskich rozbieżność cen biletów wynosi 70 gr (2.60-3.30zł)

ODPOWIEDZ