Problem z forum ...

Regulamin oraz wszystko inne co dotyczy forum i pozostałych stron Transportnews.
Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 29566
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Wirus? Błąd? Facebook? WTF?

Post autor: J-31 »

Fakt jest faktem, że od pewnego czasu i ja nie mogę kliknąć na odnośniki na forum. Na razie nie pokazuje mi się okienko Kota Marudy :cool:

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 5913
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Re: Wirus? Błąd? Facebook? WTF?

Post autor: Przemek »

Problem powinien już zniknąć. Edyta... tzn. J-31 usunął już kod wklejki fejsbukowej ;)

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 29566
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Wirus? Błąd? Facebook? WTF?

Post autor: J-31 »

W imieniu edyty Przepraszam za utrudnienia. Jeśli ktoś został przez przypadek zbanowany to niech napisze do Edyty :mruga:

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 5913
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: Przemek »

Limit wiadomości w PW wynosi teraz 200, zaś jeśli ktoś i tak to zapełni, skrypt będzie usuwać najstarsze wiadomości wraz z nadejściem nowej.

wojtek1611
Posty: 457
Rejestracja: 2011-06-02, 08:01
Lokalizacja: Sosnowiec

Re: Problem z forum ...

Post autor: wojtek1611 »

Od wczoraj forum strasznie wolno mi się wczytuje (ok. minuty trwa załadowanie strony). Problem pojawił się nagle i występuje tylko na tej stronie. Wyczyszczenie ciasteczek, pamięci podręcznej itp. nic nie dało. Macie jakies pomysły co można z tym zrobić?
--------------
Sprawdziłem i na innych urządzeniach również występuje ten problem, więc najwidoczniej to wina forum (co mogliście zapewne zauważyć ;) )

Awatar użytkownika
Auper
Moderator
Moderator
Posty: 1518
Rejestracja: 2010-05-20, 20:21
Lokalizacja: Tychy
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: Auper »

Potwierdzam, u mnie forum również gwałtownie straciło na wigorze...

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 29566
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: J-31 »

Nie chcę zapeszyć, ale najwyraźniej chwilowo problem mamy z głowy ;)

Awatar użytkownika
oolek15
Posty: 747
Rejestracja: 2008-03-13, 13:02
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: oolek15 »

U mnie problem wrócił. Oczywiście próbowałem czyszczenia przeglądarki, ale to nic nie daje.
Ostatnio zmieniony 2014-10-29, 23:22 przez oolek15, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Auper
Moderator
Moderator
Posty: 1518
Rejestracja: 2010-05-20, 20:21
Lokalizacja: Tychy
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: Auper »

Słowo chwilowo użyte zostało całkiem trafnie, bo jak dla mnie forum znów nabrało ślimaczego tempa...

Awatar użytkownika
oolek15
Posty: 747
Rejestracja: 2008-03-13, 13:02
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: oolek15 »

Znowu przyspieszyło - jeżeli administracja jeszcze nic nie zrobiła to "naprawiło się" samo. Ciekawe na jak długo ;-)

Awatar użytkownika
Razor 688
Posty: 456
Rejestracja: 2006-11-06, 18:44
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: Razor 688 »

A ja mam pytanko do Administratorów czemu na stronie głównej KM-Forum wyskakuje mi, że znaleziono zagrożenie w postaci jakiegoś robaka ? Jeżeli macie czas zobaczcie co jest grane bo nigdy wcześniej nie zdarzało mi się takie coś. ;)

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 5913
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: Przemek »

Było już wałkowane o tym - twój dostawca oprogramowania antywirusowego błędnie twierdzi, że przyciski "facebook, twitter, email" przy tematach to wirus.

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 29566
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: J-31 »

Tak jak napisał Kędzior sprawa nie jest nowa i takie komunikaty mnie już pojawiają się od kilku miesięcy. Rzeczywiście tak jak napisał Kędzior ten temat już wałkowaliśmy. Przyznam szczerze, że i mnie trochę irytują te komunikaty. No, ale próbowaliśmy już wszystkiego i jak widać bez większego skutku. Chociaż przez chwilę był z tym spokój. ;)

Awatar użytkownika
Amalio
Posty: 5887
Rejestracja: 2006-12-31, 20:37
Lokalizacja: Pawłowice
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: Amalio »

No bo wszystkim (mnie również) pojawiło się to dopiero na dniach. Więc coś się zmieniło.

Awatar użytkownika
Ogryzek
Posty: 69
Rejestracja: 2010-03-03, 15:47
Lokalizacja: Gniezno

Re: Problem z forum ...

Post autor: Ogryzek »

co sie stalo z ostatnimi postami?? o.O

Awatar użytkownika
Auper
Moderator
Moderator
Posty: 1518
Rejestracja: 2010-05-20, 20:21
Lokalizacja: Tychy
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: Auper »

Dane z forum przenoszone były już kilka dni temu, więc tych kilka postów niestety wcięło

Awatar użytkownika
Ogryzek
Posty: 69
Rejestracja: 2010-03-03, 15:47
Lokalizacja: Gniezno

Re: Problem z forum ...

Post autor: Ogryzek »

Kilka??? No teraz to zartujesz.... :( No nic. Jak wcielo to wcielo..

Awatar użytkownika
Przemek
Administrator
Administrator
Posty: 5913
Rejestracja: 2007-02-20, 10:44
Lokalizacja: Nie
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: Przemek »

Parę razy robiłem kopię, ale tak spamowaliście, że nie nadążałem z odtwarzaniem ich.

Awatar użytkownika
Auper
Moderator
Moderator
Posty: 1518
Rejestracja: 2010-05-20, 20:21
Lokalizacja: Tychy
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: Auper »

Zaraz spamowaliście, myślę że nie będzie problemu aby brakujące posty szczególnie te zawierające jakąś treść merytoryczną nadrobić, co nie...?;)

Awatar użytkownika
J-31
Administrator
Administrator
Posty: 29566
Rejestracja: 2004-11-04, 09:43
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Problem z forum ...

Post autor: J-31 »

Panowie, sprawa jest prosta i proszę o zrozumienie. A na pewno przeczytanie ze zrozumieniem. :cool:

1. Jak zapewne Pamiętacie w ostatnich dniach listopada dostaliśmy ultimatum od naszego poprzedniego hostingodawcy. Na jego podstawie podjęta została decyzja o zmianie serwera. Tym zajął się Kędzior i m.in. w tym celu został adminem.

2. Nie wiedzieliśmy kiedy dokładnie admin firmy Fiodesign wyłączy serwer - miałem tylko wstępną informację, że stanie się to 1 grudnia.

3. Kędzior dosyć dobrze przygotował się do przeniesienia forum i skopiował bazę danych na dzień 1-go grudnia. Jednakże forum działało na starym serwerze dalej... po 1-szym grudnia. ;)

4. Firma Fiodesign usunęła nam konto dopiero teraz - zostaliśmy w pewnym sensie zaskoczeni, szczególnie, że forum działało na starych zasobach rano... a konto usunięto nam koło południa.

W między czasie tj od 1-go grudnia, Napisaliście wiele postów, ale Kędzior też jest zajęty i nie mógł być codziennie, by codziennie aktualizować bazę danych, więc część postów zniknęła... wraz ze starym serwerem. Nie mamy możliwości ich odtworzenia.

Jeżeli ktoś z Was uważa, że w tym okresie ktoś napisał coś ważnego, to - zgodnie z tym co napisał powyżej Auper - proszę jeszcze raz napisać swoje posty. Szczególnie, że teraz działamy już normalnie i na docelowym serwerze ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy dotyczące Forum”