Fikcyjne rozkłady jazdy a prawdziwe generatory rozkładów

Forum poświęcone symulatorom, takim jak: Maszyna, Vbus itp...
wlocek369
Posty: 278
Rejestracja: 2009-05-10, 19:37
Lokalizacja: Włocławek

Fikcyjne rozkłady jazdy a prawdziwe generatory rozkładów

Post autor: wlocek369 »

Czy ktoś zna jakieś programy które można gdzieś pobrać jako Free, shareware (ograniczone funkcje ale bez terminu ważności lub znak wodny) itp. które daje możliwość tworzenia własnych fikcyjnych rozkładów jazdy ? Oczywiście wiem że to da się stworzyć przy pomocy Paint-a, Word-a czy Excel-a, ale chodzi mi o oprogramowanie typowo dedykowane do tego celu.

Anoneedes
Posty: 37
Rejestracja: 2010-11-02, 16:42
Lokalizacja: Warszawa

Re: Fikcyjne rozkłady jazdy a prawdziwe generatory rozkładów

Post autor: Anoneedes »

Niech mnie koledzy poprawią ewentualnie, ale taki soft raczej jest tylko płatny. Excel/Calc jest upierdliwy i wolno to idzie (formuły etc.), ale z braku laku nie ma innego wyjścia.

BB1993
Posty: 58
Rejestracja: 2009-07-11, 20:13
Lokalizacja: Zgierz

Re: Fikcyjne rozkłady jazdy a prawdziwe generatory rozkładów

Post autor: BB1993 »

Mam tylko nieco toporny program Piła. Pasuje on raczej do lat 90' niż do XXI wieku ale jest przeze mnie wykorzystywany do układania rozkładów do swojej symulacji w BAHN.

Awatar użytkownika
NEO
Posty: 500
Rejestracja: 2004-12-09, 13:58
Lokalizacja: Szczecin

Re: Fikcyjne rozkłady jazdy a prawdziwe generatory rozkładów

Post autor: NEO »

A możesz pokazać jakiegoś screena jak ten program wygląda?

BB1993
Posty: 58
Rejestracja: 2009-07-11, 20:13
Lokalizacja: Zgierz

Re: Fikcyjne rozkłady jazdy a prawdziwe generatory rozkładów

Post autor: BB1993 »

Tak wygląda okno, w którym się pracuje: https://drive.google.com/open?id=0B6unC ... HBIUHdPUU0

A tak plik wyjściowy: https://drive.google.com/open?id=0B6unC ... lNpRUdkYzQ

Program jest bardzo prosty w obsłudze, gorzej jest chyba z instalacją :D

A, i ma jeszcze jedno ograniczenie. Da radę maksymalnie ułożyć w nim rozkład na 16 brygad (można przyporządkować 15 a pozostałe kursy program oznacza jako brygada 0).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Symulatory”