M081MB
M081MB
U nas w Sieradzu mamy 1 i jest o niebo lepszy od Kapen. Po Polsce jeździ 105 sztuk tych autobusów. Prawdopodobnie MPK Kraków kupi kilka. Najnowsze 2 sztuki kupił w poprzednim roku MZK ¯agań. Więcej: Tu
Ładne są również Jelcze L081MB (wersja podmiejska) i T081MB (wersja turystyczna). Jedną z wad w M081MB są siedzenia i wolno otwierające sie drzwi oraz 2 stopnie łączące niskopodłogową część autobusu z częścią gdzie znajdują sie siedzienia. Co sądzicie o tych autobusach zwanych Edikami
Wydaje mi sie, że to całkiem niezłe autobusy z cichym silnikiem MB 
Ładne są również Jelcze L081MB (wersja podmiejska) i T081MB (wersja turystyczna). Jedną z wad w M081MB są siedzenia i wolno otwierające sie drzwi oraz 2 stopnie łączące niskopodłogową część autobusu z częścią gdzie znajdują sie siedzienia. Co sądzicie o tych autobusach zwanych Edikami

widze, że dużo ludzi nie jechało tym pojazdemKuba pisze:A jak sie u Was sprawuje? nie psuje sie? ja niestety nie mialem jeszcze okazji nim jechacw trojmiescie takiego niema

[ Dodano: 2005-03-05, 20:04 ]
32 sztukiProfesor pisze:Nie kilka sztuk ale dokładnie 32 sztuki autobusów midi zakupi kraków w przetargu ktory został już rozpisany . Liczy się tu 081MB , Koliberek Autosana oraz co mnie dziwi NM223(w co nie wierze) Ale prawdopodobnie będzie to właśnie jelcz .

Nie wiadomo do końca czy będzie to Jelcz . A myślę iż nie powinno być problemów . Chodz patrząc na ostatnie problemy z 181Mb3 to zaczynam wątpić w to iż są w stanie tyle wyprodukować . To tylko jelcz , więc nie wymagajmy za dużo .Michal pisze:widze, że dużo ludzi nie jechało tym pojazdemKuba pisze:A jak sie u Was sprawuje? nie psuje sie? ja niestety nie mialem jeszcze okazji nim jechacw trojmiescie takiego niema
Jak na Jelcza to dobry pojazd. Nie ma z nim problemów z eksploatacją
![]()
[ Dodano: 2005-03-05, 20:04 ]32 sztukiProfesor pisze:Nie kilka sztuk ale dokładnie 32 sztuki autobusów midi zakupi kraków w przetargu ktory został już rozpisany . Liczy się tu 081MB , Koliberek Autosana oraz co mnie dziwi NM223(w co nie wierze) Ale prawdopodobnie będzie to właśnie jelcz .Jelcz tyle zbuduje ?
- M_Szymkowiak
- Kontakt:
Miałem okazję wczorajmac pisze:W najnowszym newsie moża przeczytać , że Jelcz M081MB jest testowany przez MPK Kraków.
Czy któryś z krakowskich kolegów miał okazje przejchać się tym wozem ?

Tak, też to zauważyłemDziwny pisze:Jednak jest też jedna wada i to dosyć poważna: "Uwaga! drzwi otwierają się powoli" obwieszczają kartki przyklejone na drzwiach. Powoli to mało powiedziane. Są koszmarnie wolne![]()